TOPlist

Telefon Huawei Mate 7 dostává Android 6.0 Marshmallow, nainstalujte si jej také

edf

Na obzoru se pomalu, ale jistě rýsuje finální verze nového Androidu N. Že by se současný Android 6.0 Marshmallow dočkal nějak masivního rozšíření, se však tvrdit rozhodně nedá. I proto vítáme každé zařízení, které obdrží Marshmallow oficiální cestou. Mezi ty se nově řadí i Huawei Mate 7.

Někteří evropští uživatelé, kteří se přihlásili do beta testovaní, zaznamenali příchod OTA updatu s označením B522. Tento build je však poněkud překvapivě označen jako stabilní a tedy finální Marshmallow pro Huawei Mate 7. Každodennímu používání tohoto firmware by tedy nemělo nic bránit. Vedle samotného Androidu 6.0 přichází aktualizace také s uživatelským prostředím EMUI 4 včetně nové fitness aplikace z dílny Huawei nazvané Zdraví. Trochu překvapivé je použití březnové bezpečnostní záplaty.

Aktualizace je momentálně dostupná pouze pro Huawei Mate 7 MT7-L09, tedy slabší variantu s 2 GB RAM a 16GB úložištěm. My jsme nový firmware B522 nainstalovali na redakční Huawei Mate 7, na kterém původně běžel build B331 založený na Androidu 5.1.1 Lollipop. Instalace při dodržení níže uvedeného postupu proběhla bez komplikací a po prvních několika hodinách se nám nepodařilo objevit žádný softwarový problém a také rychlost systému byla na velmi dobré úrovni.

Návod na instalaci Androidu Marshmallow pro Huawei Mate 7 MT7-L09:

  • Zazálohujte si všechna důležitá data z paměti telefonu, při instalaci nového firmwaru o ně můžete přijít.
  • Před instalací aktualizace doporučujeme použít build B331.
  • Stáhněte aktualizační balíček B522.
  • Rozbalte stažený update.zip
  • V kořenovém adresáři SD karty vytvořte složku dload.
  • Do složky dload nakopírujte obsah staženého archivu (soubor update.app a složku meta-inf).
  • V telefonu spusťte aplikaci „Aktualizační program“.
  • Zvolte možnost „Nabídka“ a „Místní aktualizace“.
  • Pokračujte dle pokynů na displeji.

Aktualizace na vlastní nebezpečí

Ačkoliv je proces aktualizace bezpečný, v jistých případech mohou nastat problémy. Aktualizaci tedy provádíte na vlastní nebezpečí a za případnou škodu nenese portál Svět Androida zodpovědnost.

[aps_product_sz id=“368514″]

Nainstalovali jste si aktualizaci na Android 6.0 Marshmallow i na svůj Huawei Mate 7? Jaké jsou vaše dojmy z nové verze systému?

 

Zdroj: HuaweiBlog.de

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)