HTC One M10: Jaký bude nový TOP model? (souhrn spekulací)

HTC One M9+ (7)

Společnost HTC v poslední době zaujímá hlavně svou virtuální realitou Vive, kdežto telefony, jimiž si vytvořila jméno, v poslední době moc úspěšné nejsou. To chce samozřejmě změnit a po představení modelu HTC One A9, o němž se hodně hovořilo, se soustředí hlavně na nástupce své vlajkové lodě One M10. Poté, co jsme se jeho představení nedočkali na MWC v Barceloně před třemi týdny, se nejčastěji hovoří o úterý 19. dubna, ale zmiňováno je i pondělí 11. dubna. Místem konference bude Londýn.

htc-10-news-leak-650-80

Návrat k Ultrapixelu jako hlavnímu fotoaparátu a ztráta stereo reproduktorů

S jistotou můžeme očekávat precizně zpracované kovové tělo se zaoblenými zády pro příjemnější úchop, USB-C, Snapdragon 820 a čtečku otisků prstů. Nový model pravděpodobně přijde o stereo reproduktory, jež budou nahrazeny jedním menším na spodní hraně. Nadšeni by měli být příznivci laserového ostření fotoaparátu, jenž by mohl nabízet optickou stabilizaci a 23Mpx tradiční snímač nebo 12Mpx UltraPixel fotoaparát se světelností f/1,9. Přisvětlovat by mu měla, jako u předchozího modelu, dvojice diod. Zadní strana by kromě loga výrobce neměla obsahovat žádný další prvek.

HTC-One-10-650-80

Výbava stejná jako u většiny ostatních vlajkových lodí

Na přední straně by se mohl nacházet displej, u nějž se spekulace rozcházejí. Úhlopříčka se bude zvětšovat na 5,1, 5,15 nebo 5,2 palce. Rozlišení je nejčastěji odhadováno na QHD, ale ani FullHD není zavrhnuto, protože HTC bylo minulý rok jedním z prvních výrobců, kteří tvrdili, že vyšší rozlišení než FullHD v telefonu nepřináší znatelné výhody. Alespoň u použití AMOLED technologie se spekulace shodují.

Pod displejem se bude nacházet čtečka otisků prstů, jež by mohla sloužit i jako domovské tlačítko, a kapacitní tlačítka multitasking a zpět. Procesorem by se měl stát Snapdragon 820 doplněný o grafické jádro Adreno 530 a 4GB RAM. Dle dostupného obrázku by měl mít model sílu jako 10 jiných (Power of 10). Co to znamená, nevíme, ale možná má HTC chuť sesadit z prvního místa v AnTuTu Xiaomi Mi5. Vnitřní paměť o kapacitě 32 GB bude možno rozšířit až 200 GB velkou MicroSD kartou. O napájení se postará 3000mAh Li-Po nevyměnitelná baterie disponující Quick Charge 3.0, s jejíž pomocí byste se na 83 % kapacity měli dostat po půl hodině nabíjení.

HTCInvite2016_Powerof10-650-80

Nové barvy, jinak vše při starém

Nad Androidem 6.0.1 by měla běžet odladěná nadstavba Sense ve verzi 8.0. Nově byste měli mít na výběr ze 4 barev. Kromě konzervativní celočerné bychom se měli dočkat i stříbrné s černou či bílou přední stranou a zlaté varianty. Podporovány by měly být, jak je u HTC zvykem, všechny LTE frekvence.

HTCM10-LEAK-evleaks-02-650-80

Objevily se i spekulace zmiňující voděodolnost a bezdrátové nabíjení. První možnost nás moc nepřekvapila, ale u druhé bychom byli opatrní, protože nové One M10 bude celokovové.

Jakou specifikaci byste chtěli u nového HTC One M10 vidět?

Zdroje: Techradar, Gsmarena, Trustedreviews, Pcadvisor.

Jaromír Šolc
O Autorovi - Jaromír Šolc

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)