Google prezentace se nově dají ovládat pomocí chytrých hodinek

Google prezentace

Novinky v Google dokumentech nebývají většinou příliš lákavé a zajímavé. Nejnovější aktualizace pro Google prezentace ale přináší hodně užitečnou věc – podporu Android Wear.

Google prezentace ovládané pomocí hodinek

Popravdě ale řečeno, zde Google trochu zaspal. Podobná podpora měla být už od začátku, a ne až více jak dva roky po vydání prvních chytrých hodinek s Android Wear. A když ne od začátku, tak alespoň při spuštění podpory streamování prezentací přes Chromecast, kde by se to hodilo. Ale tak pořád lepší, než nikdy

Google Slides
Google Slides

Nová aktualizace zároveň nainstaluje doprovodnou aplikaci do hodinek s Android Wear. Když pak začnete prezentovat, na hodinkách vám vyskočí notifikace, která otevře aplikaci. Tam následně můžete vidět v horní části čas, který jste strávili na aktuálním snímku. Oranžový pruh pod časem ukazuje jak daleko už jste v prezentaci a dolní část obsahuje náhled dalšího snímku. Poklepáním na displej hodinek se dostanete k dalšímu snímku, funguje ale také klasicky swipe, kdy se dá dostat vpřed nebo vzad.

Jediná škoda je, že ovládání nefunguje, pokud máte prezentaci přímo v Android zařízení. Nejprve jej musíte propojit s Chromecastem, přes který pak prezentaci spustíte. Druhou možností je sdílení prezentace přes Hangouts, kde také funguje ovládání pomocí Android Wear.

Používáte prezentace od Googlu?

zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)