TOPlist

Facebook testuje novou funkci: Budou videa automaticky se zvukem?

Facebook

Není tomu dávno, kdy Facebook přišel s funkcí automatického přehrávání videa. Video se začalo automaticky přehrávat, jakmile se celá plocha videa dostala na obrazovku telefonu nebo počítače. Samotný uživatel nemusel přehrávání vůbec pustit. Ať už se na tuto funkci tváříte jakkoli, tak Facebook ji chce posunout ještě dál. Videa by se mohla automaticky přehrávat i se zvukem.

Facebook a video s automatickým přehráváním zvuku

Do dnešních dnů jsou uživatelé zvyklí na automatické přehrávání videa bez zvuku, který se zapne, až když kliknou na video. Počínaje dneškem Facebook rozjíždí ve vybraných zemích testování nové funkce v rámci své aplikace pro Android a iOS. Uživatelé budou rozděleni do dvou skupin. Jedna bude mít standardně zapnuté zvuky u videa. Pokud se tedy na obrazovce jejich telefonu zobrazí video, tak se začne automaticky přehrávat i se zvukem. Druhá skupina bude muset tento zvuk zapnout v pravé dolní části videa.

Facebook-360-1000x576

Důležitou informací je, že tato novinka bude fungovat pouze tehdy, pokud bude systémově zapnutá hlasitost pro média. Pokud by tato funkce tedy dorazila do našich telefonů, tak se nemusíte bát, že by se video spustilo se zvukem v nežádoucí situaci i přesto, že byste měli systémově vypnuté zvuky. Navíc bude možné v nastavení tuto funkci úplně vypnout a přehrávat si videa zcela bez zvuku.

Využili byste automatické přehrávání videí i se zvukem?

Zdroj: ubergizmo.com.

Jan Vitásek
O Autorovi - Jan Vitásek

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)