Chytré žárovky IKEA budou kompatibilní s Google Assistant

zarovky

Chytrá domácnost nepatří mezi ty nejlevnější. Například žárovky jsou o několik stokorun dražší než ty klasické. Minulý rok se do nich pustila společnost IKEA, která slíbila nízkou cenu. Nyní se dostane i na propojení s chytrými asistenty od Googlu nebo Amazonu.

Chytré žárovky IKEA budou podporovat různé asistenty

Tisková zpráva vyšla prozatím pouze ve švédštině, nicméně i tak se z ní dá vyčíst několik zajímavých věcí. Nová aktualizace pro IKEA Trådfri by měla vyjít na podzim, hlavní novinkou je podpora několika chytrých asistentů v čele s Google Assistant, Amazon Alexa, ale také s Apple Homekit. Bude stačit několik klepnutí v nastavení a poté již budete moct ovládat žárovky hlasem.

IKEA – Smart Lighting Collectie „life at home“

IKEA - Smart Lighting Collectie "life at home"

Hlavní výhoda oproti například Philips Hue je v ceně. Samostatná žárovka Hue stojí zhruba 700 Kč, chytrá žárovka od IKEA se prodává za 299 Kč. Starter Kit s rozbočovačem, dálkovým ovládáním a dvěma žárovkami pak vyjde na 1 999 Kč, ten vyjde u Philipsu téměř na 3 tisíce korun.

IKEA Home smart 1
IKEA Home smart 1

Vyzkoušíte chytré žárovky IKEA?

Zdroj: androidpolice.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)