Avast koupil AVG za 32 miliard. Vzniká pomalu antivirový monopol?

avast koupil avg

Antiviry se staly součástí většiny uživatelů PC a notebooků, stále častěji ale o nich slyšíme i v souvislosti s Androidem. Nyní došlo k důležité události – český Avast koupil AVG, konkurenční společnost, za 31,7 miliardy Kč. Co tím získá?

25 dolarů za akcii, celkově 32 miliard Kč

Akvizice nevyšla zrovna levně, neboť Avast koupil AVG za celkovou sumu 1,8 miliardy dolarů, tedy přibližně 31,77 miliardy Kč. Avast totiž zaplatí za každou akcii společnosti AVG 25 dolarů. Tento nákup má za cíl výrazně posílit podíl Avastu na trhu, kde ale i tak již nyní vládne.

avast koupil avg

Avast získá přístup ke 400 milionům zařízení

Díky nákupu získá Avast přístup k zařízením, která používají nyní AVG. V součtu tak bude Avast dohlížet až na 400 milionů zařízení, mezi které patří 250 milionů PC a Macbooků a 160 milionů uživatelů mobilních telefonů. Česká antivirová společnost se díky tomu rozšíří i na trhy, kde je AVG zavedenou značkou. Podle statistik za loňský rok kraloval Avast v prodejích na trhu s antiviry s podílem přes 21 %, po nákupu společnosti AVG by mohl ovládat až třetinu. Pomalu, ale jistě si tak buduje svou dominantní pozici na trhu. O svou vedoucí pozici bojuje trvale s Microsoftem, akvizice by jej měla posunout bezpečně před tohoto giganta.

avast_android

Co říkáte na to, že Avast koupil AVG? Je to pro vás pozitivní zpráva?

Zdroj: lifehacker.com.

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (20)