TOPlist

Aplikace Shazam se aktualizuje. Přibývají zkratky pro rychlejší nalezení skladby

Aplikace Shazam

Aplikace Shazam je jednou z nejstarších a zároveň nejoblíbenějších služeb na rozpoznávání písní. I když v dnešní době existuje hned několik dalších úspěšných služeb, včetně samotného vyhledávání Google, Shazam stále používají stovky milionů lidí každý měsíc (alespoň to Shazam tvrdí). Jeho nynější aktualizace nám přináší hned několik novinek, které se vám mohou hodit naprosto kdykoli.

Aktualizace aplikace Shazam přináší zkratky pro plochu (nejen) Nugátu

V minulosti přinesla aplikace Shazam již jednu novinku, kterou si užijete jen na Androidech 7.0 a 7.1 Nougat. Můžete totiž ikonu Shazamu umístit do rychlého nastavení v notifikační liště a odtud pak spustit automatickou detekci hudby, která hraje okolo vás, tzv. Autotagování.

Nyní se právě Autotagování, a s ním i další dvě zkratky – Shazamovat a Obrazový Shazam, dostávají mezi zkratky zástupce na ploše Androidu 7.1 Nougat. Zkratky si ale můžete užít i na starších Androidech, pokud máte nainstalovaný launcher, který se zkratkami v kódu aplikace umí pracovat (například Nova Launcher).

Zkratka Shazamovat je tím, co bude asi většina z vás používat úplně nejčastěji. Jednoduchý a rychlý proklik na samotné rozpoznávání hudby.

Zkratku Autotagování možná také využijete. V tomto případě jde o automatické rozpoznávání hudby, které může běžet na pozadí. Dovedeme si představit, že tuhle zkratku použijete například na nějaké zábavě, ze které si chcete odnést přehrávaný playlist. Nicméně po skončení pak budete muset autotagování zase ručně vypnout.

A nakonec je tu zkratka, kterou asi příliš často nevyužijeme. Spíše se obáváme, že v našich končinách vůbec. Jedná se o zkratku Obrazový Shazam. Ta umožňuje skenovat tzv. „Shazam kódy“, které se mohou vyskytovat na různých produktech, časopisech, billboardech. Samozřejmě ale v tuto chvíli nejsou vůbec nikde.

Shazam: Find Music & Concerts
Shazam: Find Music & Concerts

Některé z novinek jsou tedy použitelné, jiné (alespoň zatím) ne. Využijete některé z nich? A pokud nemáte Android 7.1, nainstalujete si kvůli nim jiný launcher (právě třeba Nova Launcher)? Dejte vědět v komentářích, jak tyto novinky hodnotíte a zda jsou pro vás přínosem či nikoli.

Zdroj: androidpolice.com.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)