Aplikace Lidl: Leták a vyhledávání slev přímo v telefonu

aplikace Lidl

Lidl, jakožto potravinový řetězec nedávno aktualizoval svou aplikaci pro chytré telefony. Nejužitečnější vlastností aplikace Lidl je kontrola zboží, které je zrovna v akci, a které bude v akci následující týden. Díky tomu vám žádná z nich neunikne. Mimo jiné si lze vytvořit nákupní seznam, abyste v obchodě na nic nezapomněli. Vyplatí se nainstalovat tuto aplikaci? Posuďte sami.

Obsah článku aplikace Lidl

K čemu je aplikace Lidl?

Aplikace Lidl je určena pro všechny lidi, kteří nakupují v tomto potravinovém řetězci. Celkově má aplikace zásadní účel, a tím je seznam akcí a slev na vybrané zboží. Aplikace byla vydána dříve. 15. listopadu 2017 však vyšla aktualizace, která upravuje především vzhled a některé funkce. Co tedy aplikace dovede a jak ji lze využít v praxi?

Funkce a využití Lidl aplikace

Ve zkratce slouží k rychlému přístupu na Lidl akce. Po otevření samotné aplikace se nám zobrazí domovská stránka. Na této stránce vidíme vyhledávací okno. Níže se zobrazují nabídky pro aktuální týden, čerstvé produkty a také nabídky pro následující týden. Díky tomu ihned vidíte, co se vám vyplatí koupit hned a co bude lepší odložit na další týden.

Vyhledávání je velice jednoduché. Stačí klepnout na textové pole vedle lupy a napsat, jaké zboží chcete vyhledat. Bohužel jsou zobrazeny pouze produkty, které jsou v akci. Aplikace tedy neslouží jako prohlížeč všeho zboží, které se dá v Lidlu koupit. To je trochu škoda. Vyhledávání má však svou vlastní historii, což se může občas hodit. Některé druhy zboží vás odkážou na e-shop.

Ve spodní části najdeme navigační lištu se čtyřmi sekcemi. První sekci s domovskou stránkou jsme již zmínili. Druhá sekce v pořadí obsahuje akční letáky. Zde se objeví aktuální letáky, které se musí nejprve stáhnout. Teprve potom je lze prohlížet. V pravém horním rohu je ikona tužky. Po jejím otevření se dají stažené plakáty spravovat (mazat).

Třetí sekce obsahuje vaše oblíbené potraviny. Když si rozkliknete konkrétní produkt, zobrazí se detailní popis, ve kterém si je můžete uložit do oblíbených. Tyto položky se objeví ve vašem nákupním seznamu. Díky tomu při nakupování na nic nezapomenete. Do tohoto seznamu je možnost přidat vlastní položky, které nejsou v akci. Stačí napsat třeba „rýže“ a v seznamu se objeví položka s daným názvem (bez fotografie).

Poslední sekce slouží k vyhledávání konkrétní prodejny a k nastavení aplikace. Při vyhledávání prodejny se zobrazí mapa s označenými lokacemi. Po rozkliknutí jakéhokoliv místa, se zobrazí kompletní adresa a otevírací doba Lidl prodejny. Aplikace dokáže sama najít nejbližší prodejny ve vašem okolí na základě GPS.

Shrnutí

Závěrem bychom rádi ocenili myšlenku této aplikace. Rozhodně je lepší prohlížet akce pomocí telefonu než číst papírové letáky. Celkově se jedná o dostupnější řešení, které je také mnohem šetrnější k životnímu prostředí. K pravidelnému používání nám však stále pár věcí chybí.

V první řadě bychom ocenili detailnější popis zboží, který bývá u většiny věcí velice stručný. Druhá věc je špatně využitá plocha aplikace. Například ceny jsou fixovány nad navigační lištou a nejdou scrollovat. Ve výsledku nás tak autoři připravují o velkou část displeje, která je z 90 % nevyužitá. Své názory a připomínky můžete posílat přímo v aplikaci. Snad nás tedy vývojáři co nejdříve potěší další aktualizací.

Lidl nákupní aplikace
Lidl nákupní aplikace

Kontrolujete zboží v akci před tím než vyrazíte na nákup?

Jan Boháček
O Autorovi - Jan Boháček

Honzova cesta k Androidu byla vcelku rychlá. Vlastně si ho Android našel sám v podobě prvního telefonu Sony Xperia Mini Pro. Volnost, kterou tento systém… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)