Nexus 7 (2013) dostává update na Android 5.1.1_r6 (LMY48G)

nexus7_aktualizace_ico

Google v noci na dnešek vydal aktualizovaný obraz systému („factory image“) pro Nexus 7 (2013) s Wi-Fi konektivitou. Jedná se stále o Android ve verzi 5.1.1 s dovětkem r6, číslo sestavení („build“) je LMY48G.

Aktuálně ještě není k dispozici seznam provedených změn proti předchozí verzi („changelog“), nicméně s ohledem na to, že nebylo povýšeno číslo verze, bychom očekávali jen opravy několika malých chyb. Server Android Police, který nahlédl do zdrojových kódů open source projektu AOSP, konstatuje, že došlo pouze k aktualizaci některých proprietárních ovladačů, přičemž například bootloader v novém snímku je ve stejné verzi jako v předchozím sestavení.

Nová verze je sice zatím k dispozici jen pro tablet Nexus 7 (2013), nicméně můžeme předpokládat, že v dohledné době se aktualizace dočkají i další zařízení řady Nexus.

Nexus 7 (2013) dostává update na Android 5.1.1_r6 (LMY48G) Nexus 7 (2013) dostává update na Android 5.1.1_r6 (LMY48G)

Update bude šířen, jak je u Googlu zvykem, formou OTA („Over The Air“ = „vzduchem“) a jeho uvolňování bude probíhat postupně v několika vlnách. Na aktualizaci touto cestou si tedy majitelé Nexusu 7 možná počkají i několik dnů. Pokud toto zařízení vlastníte, a čekat se vám nechce, můžete si poslední verzi Androidu nainstalovat i sami – pomůže vám s tím náš návod Jak ručně aktualizovat Nexus na Android 5.0 Lollipop aneb Nečekejte na OTA!

Kde stáhnout Android 5.1.1_r6 (LMY48G) pro Nexus 7 (2013)?

Očekává se, že v říjnu či listopadu tohoto roku dostane Nexus 7 (2013) aktualizaci na připravovaný Android M. Nexus 7 (2013) byl přitom představen 26. července 2013 a byl tehdy prvním zařízením s operačním systémem Android 4.3 Jelly Bean. Postupně se dočkal aktualizace na Android 4.4, 5.0 i 5.1. Android M by tak byl v pořadí již čtvrtým větším updatem tohoto tabletu.

Zdroje: Android Authority, Android Central, Android Police, Android Soul, Android Headlines, Droid Life.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)