TOPlist

Aktualizace Google Map: Šikovné informace o hotelech a kolotoč fotek

Google Mapy v 9.18 – náhleďák

Aplikace Google Mapy získává další zajímavou aktualizaci. Pokud vás jednou za čas nemine nějaká ta služební cesta či nějaký výlet, možná využíváte vyhledávání hotelů v Mapách. Jenže ne každý hotel je stejný. Některý má vlastní wellnes, jiný zase nemá WiFi, do jednoho si můžete vzít mazlíčky, do jiného zase děti. Dosud jste ale tyto parametry museli zjišťovat buď přímo na webu daného hotelu nebo hovorem s recepčním. Současná aktualizace aplikace vám však právě s tímto problémem pomůže.

Vybavení hotelů

Pokud si nově vyhledáte hotely v aplikaci Google Mapy, po otevření karty (vlastně tak trochu už v seznamu výsledků hledání)  některého z nich můžete se podívat na vybavení hotelu. Stačí na kartě scrollovat dolů, až pod možností rezervace najdete sadu ikonek, která vám prozradí, čím je hotel vybaven nebo čemu je nakloněn. Na titulní straně hotelu nicméně vidíme jen zkrácený výpis. Pokud je výbavy více než čtyři položky, zobrazí se tlačítko „Zobrazit více“, po jehož rozkliknutí zobrazíte kompletní seznam.

Kolotoč fotografií

Tato novinka se již netýká jen hotelů, ale v podstatě každého bodu zájmu v Mapách Google. Nyní když otevřete kartu libovolného místa, v záhlaví se zobrazí „kolotoč“ fotografií. Na prvním místě bývá běžně nastavený snímek Street View, swajpnutím doleva už ale začínáte listovat mezi fotografiemi. Pokud žádné fotografie místa nejsou k dispozici, hned na druhé položce objevíte výzvu k nahrání fotografie. To se bude hodit zejména „Místním průvodcům“, kterým tato zrychlená možnost uploadu fotek urychluje práci.

Pokud nechcete čekat na automatickou aktualizaci a nové funkce by se vám hodily, můžete si stáhnout apk balíček. Přestože je balíček podepsaný Googlem, a měl by tedy být bezpečný, instalujete balíček na vlastní riziko.

Google Mapy (ARM) – 400-640 dpi, 320 dpi

Google Mapy (ARM-64) – 400-640dpi

Zdroj: AP

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)