Everalbum: Zajimavá aplikace z říše jablek konečně i na Androidu

Everalbum – náhleďák

Existují aplikace, které slibují, že vám uvolní místo a pak vám smažou všechny fotky. Existují aplikace, které vám pomohou organizovat fotky a sdílet je s přáteli. A pak také existují aplikace, které mají za cíl převést všechny vaše fotky z telefonu do cloudu za účelem jejich úschovy. Na iOSu vzniklý a rychle rostoucí startup s názvem Everalbum však chce udělat vše najednou.

Firma Everalbum v současnosti produkuje nejprodávanější iOS aplikace pro zvýšení produktivity, a to ve více než 85 zemích. Její ambice ale tímto pomyslným vrcholem nekončí. Chce se na poli aplikací dotáhnout na giganty, jako je Google, Facebook, Apple nebo DropBox. A začala tím, že svou nejúspěšnější aplikaci přináší na platformu Android.

„Je to o organizaci a agregaci, o jejich smyslu (vašich fotografií) – o snadném a uspořádaném nalezení důležitých okamžiků ve svém životě,“ říká Andrew Dudum, spoluzakladatel Everalbum Inc.

Everalbum2

V čem je kouzlo Everalbum?

Everalbum je v podstatě takovou chytrou galerií. Na Androidu již od června existuje aplikace Google Fotky, jejíž hlavní funkce je v podstatě stejná. Dokáže vámi vyfocené fotky uploadovat do cloudu a dnes už je dokáže i smazat ze zařízení. Čím je tedy Everalbum tak zajímavé? Nejspíš to bude v integraci služeb.

Everalbum totiž umožňuje zapojit do synchronizace i cloudy třetích stran. Díky tomu se z ní stává jediná zastávka pro fotky z Facebooku, Instagramu nebo i těch zmíněných Fotek Google. Takže vlastně nezáleží na tom, kde jsou vaše fotky uloženy. Neustále k nim budete mít přístup ze svého smartphonu, dokonce navíc z jediné aplikace.

Everalbum

Samozřejmostí je pak i již zmíněná funkce uploadování a mazání fotek. Pokud se nová fotka bezpečně uploaduje do cloudu, aplikace ji může (záleží na nastavení) trvale smazat z vašeho telefonu. Bude tedy stále přístupná přes tuto galerii, ale ve správci souborů byste ji hledali těžko. Tato možnost je asi zbytečná pro majitele smartphonů s obrovskou kapacitou úložného prostoru. Ocenit ji ale mohou ti uživatelé Androida, kteří právě naopak bojují s nedostatkem místa.

K dispozici je pak také možnost přejít na placený plán Everalbum Plus, který měsíčně stojí 10 $. Tím získáte zálohování fotek (samozřejmě i videí) v plném rozlišení, bez komprese. Pokud ho budete chtít vyzkoušet, získáte na zkoušku 7 dní zdarma. Aplikace Everalbum je skvělou volbou pro každého, kdo se chce vymanit ze spárů společnosti Google. Ze začátku to může být možná nepatrně dražší, než si připlácet za kapacitu na „Disku“*, Everalbum má ale neomezené úložiště, takže dříve či později se náklady na předplatné stanou ničím v porovnání s tarifem za obrovský Google Drive plný fotek.

Ever - Capture Your Memories
Ever - Capture Your Memories

V současné době začínáme aplikaci testovat, takže zanedlouho se můžete těšit na podrobnější článek.

*Google Fotky sice nabízí ukládání fotek ve vysokém rozlišení bez omezení, ale pouze do rozlišení 16 Mpx. Pokud byste tedy chtěli zálohovat fotky v plném rozlišení, například z telefon Sony se 20Mpx snímačem, bez komprese byste již o místo na Disku přicházeli, a to celkem znatelně.

Zdroj: PhAn.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)