TOPlist

Cardless+ – nahraďte věrnostní karty jednou aplikací a užijte si výhody

cardless_cover

Věrnostní kartičky jsou fenoménem dnešní doby. Jistě mi dáte za pravdu, že vám ji nabídnou v každém druhém obchodě a také, že zabírají spoustu místa v peněžence, takže si je často ani nenecháváme vystavit. V době chytrých mobilních telefonů ale existují aplikace jako třeba Cardless+, které vám umožní mít všechny vaše karty pohromadě a dostatek prostoru v peněžence jako bonus.

Excited Shopping Woman

Jedna aplikace vládne všem

 Jak už jsem naznačil, hlavní devizou aplikace je uchovávání dat z vašich věrnostních kartiček, díky čemu je nemusíte nosit u sebe. Stačí je do aplikace nahrát a pak už si vystačíte pouze s mobilním telefonem. Úspěch této aplikace stojí a padá na počtu podporovaných obchodů. Musíme uznat, že jich tu je opravdu hodně. Z těch známých zmiňme třeba Tesco Clubcard,  věrnostní kartičku Billy, Cinema City Clubu nebo několika lékáren či obchodů s oblečením. Ačkoliv se neřadím mezi náruživé sběratele bonusových karet, z pestré nabídky jsem si jich několik vybral.

Screenshot_2014-02-09-12-13-32

Stačí přidat a používat

Jestli jste našli kartičku, kterou již vlastníte v neelektronickém vydání, je na čase ji do aplikace uložit. To uděláte přepnutím na záložku karet a kliknutím na ikonku plus. Celá aplikace má velmi dobře zpracovanou nápovědu a tak vám orientace pravděpodobně nebude činit potíže. Přidání karty spočívá v obsání jejího kódu a čísla (může se shodovat) nebo v oskenování čárového kódu (je-li na kartě k dispozici). Zde přichází menší zádrhel. Aplikace nepozná, zda jsou údaje správně či špatně zadané. Vzhledem k tomu, že většinou nevíme, co je číslo a co kód karty, může se stát, že je prohodíme, popřípadě uděláme numerickou chybu. Určitě bych ocenil, kdyby ke každé kartě byla nápověda v podobě obrázku a popisku, co které číslo znamená. Takto se může stát, že se na poprvé spletete a karta bude nefunkční.

Screenshot_2014-02-11-18-32-27

Jakmile dokončíte proces přidávání, můžete začít sbírat bonusy. Pokud máte karet více, seřadí se podle používanosti

V praxi – ne všude to funguje

Když máte vše připraveno, je na čase svoji digitální kartičku otestovat v praxi. Já jsem tak učinil v pobočkách kaváren Starbucks a Bageterie Boulevard a ani v jednom případě jsem se nesetkal s problémy. Avšak jak jsem vyčetl z ohlasů na Google Play a následné odpovědi vývojářů, ne ve všech obchodech jsou vybaveni tak, aby mohli přečíst údaje z displeje mobilního telefonu.

rsz_1a

Problémy nejlépe osvětlí vyjádření vývojářů.

Bohužel všechny obchody nemají optické čtečky. Je však otázkou času, kdy budou v obchodech staré laserové čtečky vyměněny za optické a problém již nenastane. Do té doby se může stát, že na některých prodejnách nebudou moci kód přečíst, obsluha však může zadat kód ručně. To ale neni chyba aplikace, kterou bychom mohli opravit.

Doplňkové funkce

Kromě hlavní funkce, kterou je bez pochyby správa věrnostních karet, aplikace nabízí i pár doplňkových služeb. Cardless umí najít spoustu obchodů ve vašem okolí, seřadit je podle vzdálenosti a pak vás k nim i navigovat. Obchody si můžete vyfiltrovat i podle toho, zda do nich vlastníte věrnostní kartu.

Screenshot_2014-02-11-18-31-21

Poslední užitečnou funkcí je přehled časově omezených akcí. Jak to ale vypadá, mám přidáno málo kartiček, poněvadž mi Cardless+ žádnou slevu nebo akci nenabídl kromě aplikace České pojišťovny.

Resumé

Celkově se mi aplikace zalíbila a vzhledem k tomu, že ve mnou zkoušených obchodech fungovala, určitě si ji v mobilu ponechám. Celá myšlenka je mi sympatická, protože peněženka přetékající věrnostními kartami není zrovna můj cíl. Samotnému zpracování či stabilitě se nedá příliš vytknout. Prostředí je pěkné na pohled a díky všudypřítomné (možná až otravné) nápovědě, se při obsluze aplikace rozhodně nezapotíte. Seznam obchodů je dostatečně rozsáhlý, avšak nebylo v mých silách otestovat, zda Cardless+ všude funguje správně. Dobrou zprávou je, že aplikace je stále ve vývoji a autoři slibují, že se skrz ni půjde do věrnostních programů rovnou registrovat a ne jen pouze přidávat již existující kartičky. Jedinou nevýhodou tak zůstávají těžkosti při přidávání jednotlivých karet, kdy aplikace nerozpozná, zda jste údaje zadali správně.

CardLess+
CardLess+

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)