TOPlist

Android Wear aktualizace přináší podporu GPS a přehrávání hudby

SmartWatch 3

Android Wear je povedeným systémem, který se posledních pár měsíců snaží usadit na našich zápěstích a chytrých hodinkách. Během svých počátků se však potýkal s problémem, který mnohé od koupě odradil. Pokud jste totiž chtěli hodinky využívat jako fitness náramek a jít si s ním třeba zaběhat, museli jste s sebou brát telefon. Abych to upřesnil. Hodinky si bez telefonu neporadily s GPS ani nebyly schopny přehrát hudbu.

sony smartwatch 3 4

Aktualizace, která dorazí na všechny hodinky s Android Wear, totiž přináší možnost uložit si do hodinek hudbu a používat jejich GPS i bez přítomnosti telefonu (první hodinky s GPS jsou Sony Smartwatch 3). V praxi si tak můžete vyrazit zaběhat pouze s hodinkami a Bluetooth sluchátky a telefon nechat doma. Přitom nepřijdete ani o hudbu ani o data ze svého tréninku (vzdálenost, čas či tempo). Úložný prostor o velikosti 4 GB sice možná nezvládne pojmout vaši rozsáhlou hudební knihovnu, přesto se jedná o krok správným směrem, který hodinky s Android Wear dělá použitelnějšími.

Samsung Gear Live prostředí Android Wear 7

Aktualizace by měla dorazit během následujících dní.

Zdroj: Engadget.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)