Android Lollipop obsahuje Easter egg ve stylu Flappy Bird

lollipop

Již nějakou dobu jsme zvyklí vídat v nastavení Androidu, pod označením jeho verze skrytý vtípek (Easter egg chcete-li). Ten vůbec první se objevil u Androidu 2.3 Gingerbread, tehdy se jednalo jen o prostou kresbu ukrytou v jeho nastavení. Zatímco způsob vyvolání se od té doby nezměnil, postupnou proměnou prošel samotný Easter egg. Od statického obrázku jsme se posunuli k animaci a ta se následně naučila reagovat na dotyk. U Androidu 5.0 Lollipop si však vývojáři dali zvlášť záležet a do systému ukryli rovnou hru.

Tato hra je založena na stejném principu jako známá Flappy Bird, která si před svým stažením z Google Play samotným vývojářem stihla najít opravdu velké množství fanoušků. Namísto poletujícího ptáčka a sloupů, bránících v cestě zde ale máme známou postavičku zeleného robota a překážkami mu není nic jiného, než lízátka. Klepáním na displej robůtka udržujeme ve vzduchu a snažíme se proletět, aniž bychom narazili do některé z překážek. Cíl hry je jediný, uletět co nejdelší vzdálenost. To ovšem není zrovna snadné, jak se konec konců můžete přesvědčit na videu.

Android Lollipop Easter egg – Flappy Bird!

Android Lollipop Easter egg - Flappy Bird!

Pro ty, kteří ještě na žádný Easter egg nenarazili připomínáme, že jej naleznete u každého Android zařízení s verzí systému 2.3 a vyšší po vstupu do nastavení > info o telefonu. Následně několikrát poklepete na verzi systému a zobrazí se Easter egg pro vaši verzi Androidu. U Androidu Lollipop se nejdříve zobrazí velké lízátko, hra se spustí poté co na něm chvíli podržíte prst.

Co na Easter egg ukrytý v Androidu Lollipop říkáte?

Zdroj: AndroidCentral.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)