Android 4.4.3 oficiálně přichází! Zatím ovšem jen v USA

android443_icon

Google začal uvolňovat aktualizaci na Android 4.4.3 pro telefon Nexus 5. Informace se sice zatím týká pouze uživatelů třetího největšího amerického mobilního operátora Sprint, nicméně lze předpokládat, že během následujících hodin až dnů se jí postupně dočkají i všichni ostatní.

Android 4.4.3 oficiálně přichází! Android 4.4.3 oficiálně přichází!

Nové sestavení nese označení KTU84F a přináší opravy chyb, o kterých jsme psali na konci března ve článku Android 4.4.3 – jaké novinky přinese nová verze? Update nepřináší žádné nové funkce ani vylepšení uživatelského rozhraní, ačkoli některé dřívější informace tvrdily opak.

Patrně nejzásadnější jsou opravy týkající se Bluetooth a Wi-Fi připojení, nicméně důležité je i vyřešení problémů se ztrátou mobilní datové konektivity, náhodné samovolné restartování a chyby „mm-qcamera-daemon“, která způsobovala zatěžování procesoru a razantně zvyšovala spotřebu baterie. V případě mobilního operátora Sprint navíc přidává podporu LTE pásem 26 a 41.

Je třeba očekávat, že Android 4.4.3 bude přicházet po etapách – uvolňování nové verze je tradičně prováděno v několika fázích, takže někteří uživatelé si počkají i řadu dnů. OTA updaty si Android kontroluje automaticky, nicméně uživatelé mohou ověřit jejich dostupnost přes systémové nastavení v sekci Info o telefonu – Aktualizace systému. Pro případné stažení aktualizace je pochopitelně doporučeno Wi-Fi připojení.

Zdroje: GSM Arena, Sprint, TuttoAndroid, Android Central, XDA Developers, Android Police, PhoneDog, Android and Me.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (22)