Značka Moto se může stát domovem pro všechny Lenovo telefony

Společnost Lenovo a motorola

Lenovo využívá koupené Motoroly čím dál tím více. Podle posledních informací to vypadá, že značka Moto se rozšíří do všech Lenovo telefonů. Tím se tak oddělí od PC a notebook sekce, kterým zůstane jméno Lenovo.

Značka Moto se může rozšířit

Zpráva přichází v době, kdy se společnosti finančně moc dobře nedaří. CEO Lenova Yang Yuanqing oznámil, že i přes mírný nárůst v posledním čtvrtletí, jsou příjmy ze smartphonů malé. Hlavní příjmy tvoří Lenovo počítače a notebooky. A to zhruba 70%.

Moto Z Moto Z

Změnilo se také několik výkonných pozic ve společnosti, od prezidentů pro lidské zdroje, až po marketingové oddělení. V případě, že se změna názvů uskuteční, tak není zcela jisté, co se stane s řadami telefonů, jako je například série Phab. Jestli bude pokračovat dále, nebo jej nahradí úplně nové série pro Moto telefony. Dále bude také zajímavé sledovat, jestli všechny telefony dostanou téměř čistý Android, jak je to u Moto telefonů zvykem.

Tento krok se také jeví jako přiznání toho, že koupě společnosti Motorola Mobility v roce 2014 není tak výhodná, jak asi Lenovo doufalo.

Myslíte, že se jedná o správný krok?

Zdroje: gsmarena.com, campaignasia.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)