ZEEQ: chytrý polštář zastaví chrápání i přehraje hudbu

zeeq_ico

ZEEQ je pohodlný polštář, který přehrává hudbu, sleduje a reaguje na případné chrápání, analyzuje spánek a chytře vás probudí v tom nejvhodnějším momentě.

ZEEQ Smart Pillow: Stream Music, Stop Snoring, Sleep Smarter

ZEEQ Smart Pillow: Stream Music, Stop Snoring, Sleep Smarter

Chytrý polštář ZEEQ nechce být jen dalším zařízením nebo příslušenstvím k vašemu smartphonu. Autoři ho deklarují jako „aktivního účastníka vašeho spánku.“

Vlastnosti polštáře Vlastnosti polštáře

Podívejme se na jeho hlavní vlastnosti a funkce v bodech:

  • Přehrávání hudby s bezdrátovým přenosem.
  • Analýza spánku se sledováním pohybů během spaní.
  • Chytré buzení.
  • Upozornění na chrápání zaznamenané mikrofonem polštáře.
Chytrý polštář ZEEQ Chytrý polštář ZEEQ

Poslech hudby před spaním

ZEEQ vám pomůže usnout při poslechu hudby z polštáře. Muziku si přitom můžete vybrat ze svých oblíbených zdrojů. Pochopitelně lze nastavit časovač, takže po uplynutí zadané doby se hudba automaticky zastaví. Kromě toho autoři vytvořili několik nových relaxačních skladeb, které by měly pomoci k rychlejšímu usnutí a dosažení klidnějšího spánku.

ZEEQ vyřeší problémy s chrápáním

Další oblastí, kde může tento polštář pomoci, je chrápání. To je kromě zdravotních rizik nepříjemné i případnému okolí. Pokud tedy ZEEQ zaznamená chrápání, jemně zavibruje, čímž přivede spící osobu do bdělejší fáze a přiměje ji ke změně polohy.

Vyřeší problémy s chrápáním Vyřeší problémy s chrápáním

Analýza spánku a chytrý budík

Polštář pomocí senzorů také sleduje přirozené pohyby během spánku, které zaznamenává a využívá k nalezení ideálního okamžiku pro probuzení. Vzbuzení ve vhodné fázi spánkového cyklu výrazně ovlivňuje jak samotné probouzení, tak i únavu v průběhu dne.

Všechny tyto technologie jsou zabaleny do měkkého polštáře z prvotřídních materiálů, které zajišťují nejvyšší komfort. Polštář udělá z vašeho spánku prioritu bez ohledu na celkový životní styl. Integruje se do stávajících spánkových návyků a zlepšuje spánek, aniž by si toho uživatel byl vědom.

Polštář poskytuje maximální komfort Polštář poskytuje maximální komfort

O napájení se stará baterie, kterou lze nabíjet běžnou nabíječkou s konektorem microUSB. Na jedno nabití vydrží chytrý polštář fungovat až jeden týden.

Aplikace pro chytré telefony

Dostáváme se k otázce, proč o chytrém polštáři píšeme na webu věnovaném Androidu. Společným bodem je aplikace pro chytré telefony, která bude k dispozici pro Android i iOS. V ní je možné můžete sledovat spánková data, včetně „skóre chrápání.“

Aplikace pro chytré telefony Aplikace pro chytré telefony

Pokud chcete posunout svůj životní styl o další krok dál, aplikace vám pomůže sledovat také jídelníček, cvičení a další návyky. Z nich dokáže analyzovat, jak tyto faktory ovlivní váš spánek, takže můžete provést změny směrem k vydatnějšímu spánku. Z aplikace lze také nastavovat budík.

Nemůže chybět aplikace pro chytré telefony Nemůže chybět aplikace pro chytré telefony

Kde a za kolik chytrý polštář ZEEQ pořídíte?

Autoři zatím sbírají finanční prostředky na rozjezd sériové výroby a případným sponzorům nabízejí hned několik variant svého produktu. O chytrý polštář je značný zájem – na Kickstarteru se podařilo vybrat přes 150 tisíc dolarů, což je třikrát více než požadovaná částka. Lze tedy předpokládat, že projekt bude dotažen až do zahájení výroby.

Klidný spánek není zadarmo Klidný spánek není zadarmo

Bohužel nejlevější varianty již rozebrali nejrychlejší sponzoři, takže aktuálně je k dispozici jeden polštář za 149 dolarů. Do Česka je navíc nutné počítat s poštovným ve výši 40 dolarů, takže konečná cena za kus je v přepočtu 4 600 Kč. Předpokládaný termín dodání je prosinec tohoto roku.

Zdroj: kickstarter.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)