10 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů #6

tipy na činsko zboží – TOP

Již v pořadí šestý díl našeho seriálu 10 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů přichází. Pojďme si jako vždy ukázat 10 zajímavostí, které nepřijdou draho, ale mohou vás potěšit.

1) Promítačka z mobilního telefonu

Začněme tradičně tipem na čínské zboží, které rozhodně zaujme, i když si jej většina z nás nejspíše nepořídí. Domácí promítání na plátno či zeď je už dnes spíše minulostí díky obrovským televizorům či snadnému přístupu do kin. Co si ale vyrobit domácí promítačku z vašeho mobilního telefonu? Díky 1. tipu na čínské zboží to půjde snadno, navíc cena něco málo přes 500 Kč není za promítačku tak vysoká, i když uznáváme, že tento přípravek z papíru by mohl stát i méně. Máme trochu obavu, že svítivost displeje nezaručí kvalitní promítání, ale rozhodně se jedná o zajímavé zboží.

tipy na činsko zboží - projektor

 

Cena: 539 Kč (Tiny Deal)

– zaslal Bronislav Dobeš (celkově 1 tip)

2) Držák telefonu na ovladač z konzole

To, že lze mobilní telefon s Androidem propojit s bezdrátovým ovladačem z konzole a použít jej při hraní her, není žádná novinka. Pokud takový ovladač vlastníte, mohlo by se vám hodit další zboží z čínských obchodů – speciální držák telefonu na tento ovladač.

tipy na činsko zboží - ovladač

Cena: 171 Kč (eBay)

– zaslal Daniel Kasal (celkově 2 tipy)

3) Voděodolný reproduktor s přísavkou do sprchy

V minulém díle jsme si na úvod představili voděodolný reproduktor, který mezi čtenáři vzbudil zájem. Dnes si proto ukážeme další tip na čínské zboží od našich čtenářů, který je velice podobný. Odolá tedy náporům vody (v rozumné míře, potápět byste jej neměli) a disponuje přísavkou, díky které jej lze připevnit například do sprchy či na kryt telefonu a tabletu. Samozřejmostí je pak integrovaná baterie s kapacitou 400 mAh a bezdrátové připojení Bluetooth 3.0.

tipy na činsko zboží - reproduktor

 

Cena: 162 Kč (Aliexpress)

– zaslal Ladislav Polický (celkově 2 tipy)

 4) Přívěsek s postavičkou Androidu

Správný androidí fanoušek chce vždy ukázat, že je na používání systému Android hrdý. Proč to nezkusit skrze povedený přívěsek s postavičkou androidího robota, který navíc stojí méně než dvě piva?

tipy na činsko zboží - přívěsek

Cena: 37 Kč (eBay)

– zaslal Jiří Hnik (celkově 1 tip)

5) USB svítilna od Xiaomi

Společnost Xiaomi nám již delší dobu ukazuje, že nestojí pouze za povedenými mobilními telefony, ale za povšimnutí rozhodně stojí i příslušenství od tohoto čínského výrobce. Dnes pro vás máme tip na šikovnou flexibilní svítilnu do USB, kterou můžete použít například pro osvětlení klávesnice u vašeho notebooku.

tipy na činsko zboží - usb svítilna

Cena: 114 Kč (Aliexpress)

– zaslal Ondřej Novotný (celkově 5 tipů)

 6) OTG čtečka paměťových karet

Zdaleka ne všechny telefony na trhu si dokážou poradit se čtením paměťových karet. Je pro vás občasné použití paměťové karty nezbytné? Pak můžete vyzkoušet další čínské zboží v podobě čtečky paměťových karet do Micro USB. Cena je velmi nízká, ale pamatujte, že váš přístroj musí podporovat funkci USB OTG, která bohužel není samozřejmostí.

tipy na činsko zboží - čtečka

Cena: 64 Kč (eBay)

– zaslal Daniel Kasal (celkově 2 tipy)

7) Bezdrátový přijímač hudby s 3,5mm jackem

Vlastníte reproduktory či přístroj se vstupem na standardní 3,5mm jack, ale propojení mobilního telefonu kabelem je problematické či nepohodlné? Co zkusit další zboží z našeho článku, které vám přes Bluetooth umožní propojit daná zařízení snadno a rychle. Cena opět zůstává velmi při zemi.

tipy na činsko zboží - bluetooth jack

Cena: 105 Kč (Aliexpress)

– zaslal Václav Staněk (celkově 1 tip)

 

8) Šikovný držák telefonu do zásuvky

Ne vždy se při vybití baterie podaří najít zásuvku, která je vhodně umístěna pro položení telefonu například na stůl či poličku. Pokládat telefon na zem se ne vždy každému hodí. Číňané ovšem vymysleli jednoduchý způsob, jak telefon udržet v blízkosti zásuvky. Poslouží k tomu jednoduchý plastový držák, který váš telefon přidrží bezprostředně u zásuvky.

tipy na činsko zboží - držák zásuvka

Cena: 24 Kč (Aliexpress)

– zaslal Ondřej Novotný (celkově 5 tipů)

 9) Infraport do 3,5mm jacku

Vybavenější mobilní telefony dnes disponují infračerveným portem, který dokáže zastoupit ovladače k domácím spotřebičům (televizi, videu, DVD, ale třeba i digestoři apod.) Chcete tento bonus využívat i ve svém telefonu, který infraportem nedisponuje? Můžete vyzkoušet náš další tip na čínské zboží, který vám to umožní. Součástí je i aplikace pro systém Android. Zařízení je možné připojit do zdířky pro sluchátka.

tipy na činsko zboží - infraport

Cena: 83 Kč (Tiny Deal)

– zaslal Michael Šubák (celkově 1 tip)

 

10) Nabíječka mobilních telefonů na ruční pohon

Dochází vám v přírodě šťáva a není poblíž žádný přísun elektrické energie? Tak si ji vyrobte! Poslední tip našeho seriálu na čínské zboží přestavuje jednoduchou nabíječku, která vyrábí elektrickou energii za pomocí vaší asistence. Možná se trochu nadřete, ale v případě nouze se to určitě vyplatí.

tipy na činsko zboží - dynamo

Cena: 80 Kč (Deal Extreme)

– zaslal Tomáš Bábek (celkově 1 tip)

Vzhledem k obrovskému počtu čínských obchodů je velmi pravděpodobné, že se zboží z našeho článku nalézá i v jiném obchodě s nižší cenou. Uvedli jsme pouze ověřené obchody, ze kterých jsme povětšinou dané zboží sami zakoupili. Pokud objevíte stejný výrobek s nižší cenou, dejte nám o tom vědět v komentářích. Rádi tipy na obchody rozšíříme. Děkujeme.

Soutěž: Pošli nám svůj tip na čínské zboží a vyhraj zajímavé ceny!

Tento článek vznikl jako pokračování návodu Jak nakupovat zboží z čínských obchodů. Zajímavých zboží v čínských obchodech jsou desítky až stovky, proto bychom chtěli ve stejném duchu pokračovat i nadále. Jelikož je o tento seriál velký zájem, rozhodli jsme se odměnit čtenáře, kteří pomohou s jeho tvorbou. Každý, kdo pošle šikovný tip, který použijeme v našem seriálu, se zařadí do soutěže. Vyhrají pak tři čtenáři, kteří zaslali nejvíce tipů, které použijeme v některých z nadcházejících dílů.

O co budeme hrát?

svítící USB kablík

Vítěze vyhlásíme každý 5. díl, první vyhlášení proběhne výjimečně až 10. díl (abyste měli více času zasílat zajímavé tipy). K odeslání svých tipů využijte soutěžní formulář.

Pravidla soutěže

  1. Soutěž pořádá server www.svetandroida.cz.
  2. Soutěže se mohou zúčastnit všichni občané České republiky a Slovenska.
  3. Do slosování budou zařazeni pouze ti soutěžící, kteří vyplní kontaktní údaje (jméno a příjmení, e-mail, odkaz na zboží) a potvrdí souhlas s pravidly soutěže.
  4. Každý 5. díl budou vybráni 3 výherci (ti, kteří zašlou nejvíce tipů, které se objeví v našich článcích), které budeme kontaktovat na uvedeném e-mailu za účelem získání adresy pro zaslání výhry.
  5. První vyhlášení proběhne až 10. díl seriálu.
  6. Každá osoba se může soutěže zúčastnit vícekrát, ovšem vždy s odkazem na jiné zboží. Duplicitní a podvodné záznamy budou ze soutěže vyřazeny, stejně tak účty založené pouze za účelem soutěže.
  7. Ze zákona se na výhry nevztahuje záruka.
  8. Pořadatel soutěže si vyhrazuje právo změnit pravidla, termín konání soutěže a ceny. Za výhry nelze obdržet finanční náhradu a nelze je vymáhat právní cestou.
  9. V případě, že výherce na informační e-mail o získání výhry neodpoví do 72 hodin od odeslání, bude automaticky vybrán výherce jiný a původnímu výherci nárok na výhru zaniká.

Předchozí díly seriálu 10 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů

Líbil se vám dnešní výběr 10 zajímavých zboží?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (42)