Francouzský zákon zakazuje čtení pracovních e-mailů po 18. hodině

zakon-gmail

Zní to jako jeden z mála aprílových výstřelků, který jsme 1. dubna vmísili mezi náš obsah, že? Tentokrát je ale naše zpráva míněna vážně, Francie opravdu prosadila nový zákon, který zakazuje číst či odesílat pracovní e-maily po 18. hodině večer. Princip je jednoduchý jako facka – po šesté hodině večer, kdy se předpokládá, že už drtivá většina zaměstnanců nemá pracovní dobu, nesmíte číst ani jinak operovat s pracovními e-maily. Není přitom vůbec důležité, z které firmy pocházíte – zákaz platí úplně pro všechny.

zakon-gmail

Uvítali byste podobný zákon i u nás?

Tento zákon rozdělil Francii na dvě strany – někteří vidinu, že po šesté hodině si může otravný šéf psát jak chce, přijali s radostí, jiní už méně. Pokud vám tak šéf Google pošle po šesté hodině večerní e-mail, že jste byl právě povýšen na šéfa divize vývoje Androidu, šťastnou novinu si můžete přečíst až následující den. Šéf Googlu navíc porušil úplně stejný zákaz, a tak by byl v rozporu se zákonem.

V naší redakci si tento zákon nedokážeme příliš představit – na našich stránkách si na pracovní dobu nehrajeme, obsah pro vás servírujeme po celý den, a proto by pro nás omezení po 18. hodině bylo velmi limitující a otravné.

zdroj: geek.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)