YouTube komentáře se mění: Srdíčka, moderování a další

YouTube komentáře

YouTube komentáře jsou velmi často zahlceny příspěvky,  které s videem moc nesouvisí. Případně jsou příspěvky příliš sprosté. To ale brzy bude minulostí, YouTube oznámilo několik razantních novinek, které změní komentování na oblíbené službě.

YouTube komentáře projdou změnami

Novinek je hned několik. Tou první je například možnost připnout vybraný komentář, aby se tak zobrazoval všem jako první. Takže bude například mnohem jednodušší předat fanouškům informace anebo zvýraznit nějaký komentář, který se autorům videa líbí.

Dále to je přidání srdíček ke komentářům, takže kromě palce dolů/nahoru, můžou autoři videí v komentářích vkládat i srdíčka oblíbeným komentářům. Takže to má trochu jiný význam, než například na Facebooku. Na YouTube je také mnoho falešných profilů, na které můžou lidé naletět. Nově budou autoři videa ve svých komentářích výrazně barevně odlišeni, aby se tak dali jednoduše rozeznat.

final-infographic-hi-res-1

Nové možnosti, jak kontrolovat komentáře

Pro autory samotné je také poměrně časově náročné moderovat komentáře, pokud již mají větší sledovanost. Nově budou moct předat důvěryhodným lidem moderátorství komentářů, kteří se tak budou starat o slušnou diskuzi.

Proti sprostým a nevhodným slovům zase pomůže blacklist, do kterého se můžou vložit slova a věty. Pokud se v příspěvku použijí slova z blacklistu, přesunou se k autorovi videí, nebo moderátorovi, který jej bude muset nejprve posoudit a pak případně publikovat, nebo smazat.

Také byla spuštěna beta verze funkce, která bude automaticky vybírat nevhodné komentáře a posílat je na kontrolu. Takže v podstatě se jedná o takový filtr, který by autorům měl pomáhat s odstraněním nevhodných komentářů.

YouTube
YouTube

Co říkáte na poslední změny u komentářů, jsou příspěvky na YouTube tak hrozné?

Zdroj: youtube-creators.googleblog.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)