YotaPhone s displeji na obou stranách přijde na trh v listopadu

yotaico

O prvním chytrém telefonu vyvinutém v Rusku – YotaPhonenečtete na našem webu poprvé. Věnovali jsme se mu především v lednu a únoru, kdy byl poprvé prezentován na výstavách CES a MWC (naši čtenáři dokonce YotaPhone zvolili jako šestou nejzajímavější novinku letošního Mobile World Congressu). Od té doby nebylo po zařízení, které má na jedné straně barevnou LCD obrazovku a na straně druhé černobílý displej s technologií e-ink, příliš slyšet. Včera však přišla zpráva, která jistě udělá radost potenciálním zájemcům o tuto novinku – server Vedomosti tvrdí, že YotaPhone se začne prodávat v Rusku v průběhu listopadu. Telefon bude dostupný nejen v nabídkách mobilních operátorů, ale také ve vybraných maloobchodních řetězcích.

YotaPhone YotaPhone
YotaPhone YotaPhone

V současnosti lze YotaPhone předobjednat na webových stránkách v černé nebo bílé barvě, nicméně stále není znám přesný termín ani cena, za kterou zákazníci novinku pořídí. Výrobce prý nabídl ruským operátorům smlouvu na exkluzivní dodávku 70 000 kusů, nicméně ti zatím počítají s menšími počty v řádech stovek až tisíců zařízení, neboť čekají, jaký bude o netradiční zařízení mezi zákazníky zájem.

YotaPhone YotaPhone
YotaPhone YotaPhone

YotaPhone je první telefon se dvěma obrazovkami – jednou na každé straně. Hlavní je klasický barevný LCD displej s úhlopříčkou 4,3″ a rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů, na druhé straně je pak stejně velká a energeticky prakticky zcela nenáročná obrazovka s technologií e-ink, která najde využití zejména pro čtení elektronických knih, časopisů a zpravodajských kanálů.

YotaPhone YotaPhone
YotaPhone YotaPhone

Z technických parametrů zmiňme podporu sítí 2., 3. i 4. generace, dvoujádrový čip Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960 na 1,5 GHz, 2 GB operační paměti a 32 nebo 64 GB interního úložiště (bohužel rozšíření pomocí paměťových karet YotaPhone nepodporuje). Hlavní fotoaparát na zadní straně zvládne zachycovat snímky v rozlišení 12 Mpx, přední kamera umí záznam HD videa. Energii zajistí baterie s kapacitou 2100 mAh, samozřejmě nechybí moduly Wi-Fi, Bluetooth a NFC. Rozměry zařízení jsou 67 x 131 x 9,9 milimetrů (v nejtenčím místě dokonce jen 7,3 mm) při váze 140 gramů. Telefon na trh přijde s Androidem 4.2 Jelly Bean.

YotaPhone YotaPhone
YotaPhone YotaPhone

Zdroje: Vedomosti, Hi-Tech a MobilTelefon.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)