Nová akční kamera Xiaomi Yi: podívejte se na ukázkové snímky

xiaomi Yi titul

Xiaomi se odvážně pouští do dalších a dalších odvětví elektroniky a zatím to vypadá, že kde se objeví, tam sklízí vavříny. Nejinak by tomu mohlo být také u nového produktu této společnosti – Xiaomi Yi. Jedná se o takzvanou akční nebo, chcete-li, outdoorovou kamerku, která nehodlá soupeřit s nikým jiným, než s, dnes již legendárními kamerkami, GoPro. Jak je již u Xiaomi zvykem, hlavní zbraní by měla být i zde kvalita za příznivou cenu.

xiaomi Yi 2

A co že se to vlastně v této malé, pouhých 72 gramů vážící, krabičce ukrývá? Předně snímač Sony Exmor R se 155° širokoúhlým objektivem o světelnosti f/2.8. Krom 16 MPx fotografií je pak kamerka díky použitému video procesoru Ambarella A7LS schopna pořizovat videozáznam až ve FullHD (1080p) rozlišení při 60 fps. Pokud se spokojíte s HD (720p) rozlišením, nabídne video až 120 snímků za vteřinu. Slow motion videa se 240 fps pak kamerka zvládne natočit ve 480p rozlišení. Pořízené fotografie a videa pak můžete ukládat na 16GB paměťovou kartu microSD, která by měla dorazit spolu s Xiaomi Yi, nebo ji případně vyměnit za vlastní, s větší kapacitou. Nechybí zde ani Bluetooth 4.0 či Wi-Fi konektivita. Použitá baterie má kapacitu 1010 mAh.

xiaomi Yi

K dokoupení bude pochopitelně také speciální pouzdro, díky němuž se bude moci Xiaomi Yi podívat také pod vodu. Konkrétně do hloubky až 40 metrů. Toto pouzdro však kameru ochrání také před mrazem, bude-li to třeba.

xiaomi Yi 1

Do čínských obchodů se mají dostat dvě varianty prodejního balení se Xiaomi Yi. Levnější za cenu 399 juanů (cca 1600 Kč) v balení nabídne pouze samotnou kamerku a 16GB microSD. Dražší „Travel“ edice s cenou 499 juanů (cca 2000 Kč) obsahuje navíc selfie držák. U prvních mezinárodních obchodníků se Xiaomi Yi začíná objevovat v předprodeji za cenu okolo 90 $ (přibližně 2 200 Kč).

Ukázkové snímky

Ukázkové promo video

https://www.youtube.com/watch?v=PUBJVgciigo

Co na novou Xiaomi Yi akční kameru říkáte?

Zdroj: GSMArena.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (65)