Xiaomi Redmi Note 3 na steroidech nabídne Snapdragon 650 a lepší fotoaparát

xiaomi-redmi-note-3-press-renders

Xiaomi Redmi Note 3 je bezesporu povedený smartphone, který se drží zaběhnutých zvyklostí tohoto čínského dravce. Nabízí tak více než obstojný poměr cena / výkon zkombinovaný s povedeným systémem MIUI a bohužel také omezenou podporou LTE sítí. Tento, už tak více než zajímavý, model se nyní může pro řadu uživatelů stát ještě zajímavější, dostává totiž variantu využívající chipset Qualcomm Snapdragon 650.

Původní varianta Redmi Note 3 využívala čipové řešení z dílny taiwanského MediaTeku. Chipset Helio X10 sice rozhodně není žádné „ořezávátko“, i tak by si ale měla verze se Snapdragonem 650 o něco polepšit i (a nejen) v oblasti výkonu. 64bit Qualcomm Snapdragon 650 disponuje čtyřmi úspornými jádry Cortex-A53 a dvěma výkonnými jádry Cortex-A72, o grafický výkon se zde stará Adreno 510. Další změnou, spjatou s novým chipsetem, je podpora VoLTE, se širší podporou LTE sítí bychom ale nepočítali. Vylepšení se dočkal také fotoaparát, který nyní disponuje 16 MPx rozlišením, světelností f/2.0 a fázovým ostřením.

xiaomi redmi note 3

Vylepšená verze Xiaomi Redmi Note 3 se bude prodávat ve dvou paměťových variantách a sice se 2 GB RAM a 16GB úložištěm nebo 3 GB RAM a 32 GB prostoru pro uživatelská data. Redmi Note 3 se Snapdragonem 650 a 16GB úložištěm se bude na domácím trhu prodávat za 999 juanů čili v přepočtu přibližně 3 800 Kč.

Co na vylepšenou verzi Xiaomi Redmi Note 3 se Snapdragonem 650 říkáte?

 

Zdroj: GSMArena.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)