TOPlist

Xiaomi představí ve středu svůj první tablet MiPad

xiaomi_mipad_ico

Čínská společnost Xiaomi postupně získává respekt a každý její další chytrý telefon přitahuje větší pozornost laické i odborné veřejnosti. Hitem nejen na asijském trhu se stal Xiaomi Hongmi, oznámený loni v létě, následovaný stylovou vlajkovou lodí Mi3, po které přišel Redmi Note, jenž zákazníci vykoupili doslova během několika sekund. Podle čerstvé upoutávky bude dalším zajímavým kouskem této značky tablet MiPad, který se pokusí zaujmout atraktivní cenou a vysokou kvalitou.

Nový tablet Xiaomi bude představen 23. dubna Nový tablet Xiaomi bude představen 23. dubna

Na obrázku je kromě data oznámení i náznak samotného zařízení, které do značné míry připomíná tablet Lenovo Yoga. Jedná se o konstrukci s odděleným prostorem pro válcové baterie, která současně poslouží také jako stojánek při použití zařízení v horizontální poloze. Nutno podotknout, že dosavadní údajné obrázky tabletu od Xiaomi ovšem ukazovaly standardní tablet, který se nijak neliší od obvyklých zařízení tohoto typu. Je tedy možné, že na propagačním letáku je ve skutečnosti něco jiného – například klávesnice nebo dokovací stanice.

Údajné snímky tabletu Xiaomi MiPad Údajné snímky tabletu Xiaomi MiPad

Jaká je ale skutečnost, to se dozvíme až ve středu 23. dubna při oficiálním seznámení (ten samý den by měl být představen také chytrý telefon OnePlus One).

Podle dosavadních zpráv bude Xiaomi MiPad vybaven displejem s úhlopříčkou 9,2″ a rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. Srdcem bude čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 400 na 1,6 GHz s grafikou Adreno 305, 1 GB operační paměti a 8 GB interního úložiště. Operačním systémem má být MIUI, vycházející z Androidu 4.3.

Údajné snímky tabletu Xiaomi MiPad Údajné snímky tabletu Xiaomi MiPad

Zdroje: Cheza, HDBlog, 4PDA, GizChina.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)