Xiaomi: Paměťové karty zpomalují telefon, proto je už nikdy nepoužijeme u TOP modelů

xiaomi sdcard

Uživatelé chytrých mobilních telefonů by se dali rozdělit na dva tábory – na ty, kteří paměťové karty nevyžadují a nepoužívají, a na ty, kteří by si bez této možnosti mobilní telefon nepořídili. Současný trh jde vstříc spíše první skupině, slot pro Micro SD kartu totiž začíná v případě TOP modelů ubývat a spousta výrobců, kteří dříve tuto možnost v TOP telefonech nabízeli, s ní již dále nepočítají. Jmenovat bychom mohli například Samsung či čínské Xiaomi, které také důvod absence Micro SD slotu vysvětluje. Hugo Barra uvedl, proč čínská společnost nepoužila Micro SD slot v případě nedávno představeného telefonu Xiaomi Mi4i. Podle čínské společnosti jsou paměťové karty důvodem zpomalení telefonu, neboť jsou pomalejší než vnitřní úložiště, navíc náchylné na chyby, kvůli čemuž může být telefon a aplikace nestabilní.

Viceprezident společnosti Xiaomi dále vysvětluje, že Micro SD karty brzy vymizí, navíc nás utvrzuje – ve vlajkových modelech této společnosti už sloty pro Micro SD kartu neuvidíme. Výjimkou je ovšem řada Redmi, která představuje velmi levné telefony. V tomto případě se se slotem pro Micro SD karty počítá, neboť pomohou rozšířit jinak malou kapacitu vnitřního úložiště.

xiaomi-mi-pad-sachta-pro-microsd

Hugo Barra se dotkl také vyměnitelných baterií, na které má Xiaomi podobný názor. Prodejní data společnosti prozradila, že o prodej náhradních baterií nebyl velký zájem ve srovnání s externími powerbankami, a proto není důvod sáhnout po řešení s vyměnitelnou baterií. Tomuto tématu jsme věnovali samostatný článek, kde jsme se ptali především na váš názor okolo vyměnitelných baterií.

Jaký máte vy názor na paměťové karty v telefonech? Má Xiaomi pravdu?

zdroj: gadgets.ndtv.com

Chcete si vyzkoušet nejnovější telefony od Xiaomi na vlastní kůži? Pak se dostavte již příští sobotu na Alza Android RoadShow 2015!

registraceHome
Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (67)