Xiaomi Mi5 s Windowsem: Zvrácená kombinace nebo očekávaná změna?

Xiaomi Mi5

Na portálu Svět Androida jste mohli zjistit, že se Xiaomi Mi5, respektive jeho dvě varianty, chystají představit světu na konci tohoto měsíce. U příležitosti tradiční události MWC konané v Barceloně budou zařízení k dispozici novinářům – a podle spekulací nás čeká mimořádné překvapení. Varianta modelu Mi5 by měla přijít i s plnohodnotným operačním systémem Windows 10. Kroutíte hlavou nebo uvažujete o koupi?

Xiaomi Mi5 zaskočilo fanoušky Windowsem

Informaci se podle všeho nepodařilo ututlat a z původně dvou rozdílných verzí s Androidem 6 se s nejvyšší pravděpodobností dočkáme hardwarově stejné varianty – ovšem s mobilní platformou Windows. Taková alternativa by byla zajímavá pro fanoušky kvalitních čínských smartphonů a designu, kteří zatím na podobný počin marně čekali – pro nás je to však velké překvapení. Jestli se Xiaomi, které se nezalekne žádných výzev, krok vyplatí ukáže až čas. Prodeje Microsoft zařízení, které na Windows spoléhají, mají s prodejností nemalé problémy.

Nebylo by to ovšem poprvé, co Xiaomi koketuje s platformou Windows. Vzpomeňme na telefon Xiaomi Mi4, který se nakonec dočkal i ROM s Windows, a to přímo od Microsoftu. Vypadá to, že to byl test, jak budou zákazníci na čínský telefon s Windows reagovat.

Co říkáte na krok Xiaomi nabídnout i Windows alternativu?

Zdroj: GSM Arena.

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)