Xiaomi Mi5 vs. Samsung Galaxy S7 (videosrovnání)

Xiaomi Mi5 vs Samsug Galaxy S7

Na barcelonském veletrhu MWC 2016 jsme se dočkali představení celé řady očekávaných novinek. Zatímco telefony LG G5 a Samsung Galaxy S7 si své premiéry odbyly ještě před oficiálním zahájením samotného veletrhu, Xiaomi nás napínalo a představení svého nového TOP modelu Mi5 si nechalo až na poslední dny veletrhu.

Svou ztrátu však Xiaomi dohnalo prakticky okamžitým zahájením prodeje a díky tomu se právě tento „opozdilec“ již dostal nejen na pulty obchodů vybraných zemí, ale také do naší redakce. Zároveň s tímto skvěle vybaveným Číňanem se nám však do redakce dostal také Samsung Galaxy S7. No řekněte – nebyl by hřích tyto novinky nepostavit proti sobě ve videopohledu?

Výkon ukrytý ve stylovém těle

Obě novinky bojují na první pohled velmi podobnými zbraněmi a nabídnou tak nejen až absurdně vysoký výkon, ale také stylový design a kvalitní materiály. O výkon se v případě Xiaomi Mi5 stará chipset Qualcomm Snapdragon 820, výrobce navíc neponechal nic náhodě a svou novou vlajkovou loď vybavil také rychlou dual-channel LPDDR4 operační pamětí. Kapacita RAM se pak odvíjí od verze telefonu a činí 3, nebo 4 GB. Telefon se vyrábí ve verzích s 32 / 64 / 128GB variantách. Tradičně škoda je pak vynechání podpory LTE pásem 800 a 900 MHz.

Xiaomi Mi5 2

Samsung pro změnu vsází na osmijádrový chipset z vlastní dílny Exynos 8890 a již v základu u něj nalezneme 4 GB RAM. Telefon se bude prodávat ve variantě s 32 / 64GB úložištěm. Vysoký grafický výkon využijete například při hraní her, které nabídnou ještě kvalitnější grafiku díky přítomnosti podpory grafického standardu Vulkan. Na rozdíl od Xiaomi, Samsung v podpoře LTE sítí nezklame.

samsung-galaxy-s7

Stylový vzhled Xiaomi Mi5 propůjčuje kombinace kovového rámu a 3D skla na zádech. Pokud však nevěříte odolnosti tvrzeného skla, můžete zvolit vrcholnou, 128GB variantu Xiaomi Mi5, která disponuje keramickými zády. Novinka nás zaujala také hmotností pouhých 129 gramů, což je na telefon s úhlopříčkou 5,15″, navíc využívající kov a sklo, nadstandardně nízká hodnota. Ocenit pak musíme také čtečku otisků prstů, kterou výrobce umístil pod displej.

xiaomi-mi5-goes-official-with-5-15-inch-fhd-display-snapdragon-820-cpu-4gb-ram-500895-5

Samsung sice velkou designovou revoluci nepřinesl, obzvlášť však oceňujeme mnohem menší výstupek modulu fotoaparátu – u Xiaomi však čočka fotoaparátu tvoří s plochou zad jednu rovinu. I zde je pak přítomno tělo kombinující kov a sklo spolu se čtečkou otisků prstů v domovském tlačítku pod 5,1″ displejem. Oproti Xiaomi sice Samsung nenabízí variantu s keramickými zády, na oplátku však disponuje odolností proti prachu a vodě splňující normu IP68.

Samsung Galaxy S7

Xiaomi Mi5 přichází se zbrusu novým 16MPx senzorem Sony IM298 spolu s technologiemi fázového ostření a DTI separací pixelů. Chloubou Xiaomi Mi5 by pak měla být také 4osá optická stabilizace. Oproti tomu se Samsung vytáhne 12MPx snímačem disponujícím optickou stabilizací a především objektivem o světelností f/1,7.

Videopohled

Xiaomi Mi5 vs. Samsung Galaxy S7

Xiaomi Mi5 vs. Samsung Galaxy S7

Xiaomi Mi5 specifikace:

  • Displej: 5,15'', IPS, FullHD
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 820
  • RAM: 3 /4 GB
  • Fotoaparát: 16 MPx
  • Úložiště: 32 / 64 / 128 GB
  • Baterie: 3 000 mAh

Kompletní specifikace telefonu Xiaomi Mi5 naleznete v našem katalogu Android zařízení.

Samsung Galaxy S7 specifikace:

  • Displej: 5,1'', SuperAMOLED, 2560 x 1440 px
  • Procesor: Samsung Exynos 8890 Octa, 8jádrový
  • RAM: 4 GB
  • Fotoaparát: 12 MPx
  • Úložiště: 32/64 GB
  • Baterie: 3000 mAh

Kompletní specifikace telefonu Samsung Galaxy S7 naleznete v našem katalogu Android zařízení.

Za zapůjčení telefonu Xiaomi Mi5 děkujeme společnosti Beryko.

Za zapůjčení telefonu Samsung Galaxy S7 děkujeme společnosti Samsung.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (26)