TOPlist

Xiaomi Mi Note 2 se zakřiveným displejem bude představen 25. října

xiaomi_mi_note_2_ico

Čínská společnost Xiaomi ohlásila brzké představení telefonu Xiaomi Mi Note 2, které naplánovala na úterý 25. října do Pekingu. Zařízení zaujme například zakřiveným displejem, podobným tomu, jaký jsme mohli vidět na Samsungu Galaxy Note 7. Srdcem zařízení bude čip Qualcomm Snapdragon 821, kterému budou sekundovat 4 GB operační paměti.

Xiaomi Mi Note 2

Na oficiální pozvánce pro novináře pózuje hongkongský herec Tony Leung Chiu-wai, který bude prezentací provázet. Jinak ale neprozrazuje prakticky žádné další specifikace. Z dřívějších úniků je však zřejmé, že Xiaomi Mi Note 2 přijde s obrazovkou s úhlopříčkou 5,7″, rozlišením Full HD a velmi tenkými rámečky. Na výběr bude mezi dvěma kapacitami interního úložiště: 32 nebo 64 GB. Hlavní fotoaparát má mít rozlišení 12 Mpx a baterie kapacitu 3600 mAh.

Hongkongský herec Tony Leung Chiu-wai zve na představení Xiaomi Mi Note 2 Hongkongský herec Tony Leung Chiu-wai zve na představení Xiaomi Mi Note 2

Xiaomi Mi Note 2 Pro

Představen má být také model Xiaomi Mi Note 2 Pro s rozlišením QHD, 6 GB RAM a 128 GB interní paměti. To jsou specifikace, které bychom očekávali od špičkové vlajkové lodě na konci roku 2016, které budou zabaleny do těla z kovu a skla. Operačním systémem bude MIUI 8, postavené na základech Androidu 6.0.1 Marshmallow. Záhadou zatím zůstává, kdo bude pro Xiaomi vyrábět zakřivené displeje – podle některých zdrojů by to mělo být jihokorejské LG.

Z uniklých materiálů vyplývá, že cena telefonu bude začínat na 5699 čínských juanech, tedy v přepočtu asi 20 700 Kč. Generální ředitel Xiaomi Lei Jun se počátkem října nechal slyšet, že Mi Note 2 přijde „s překvapením.“ Co však bude oním překvapením, můžeme zatím jen odhadovat. Že by se zákazníci dočkali stylusu?

Zapište si tedy do kalendářů datum 25. října. SvětAndroida bude pochopitelně představení novinek bedlivě sledovat a o všem důležitém informovat na tomto webu, takže zůstaňte naladěni!

Čím myslíte, že chce Xiaomi překvapit při představení Mi Note 2? Pište své tipy do diskuze a za týden se můžete podívat, zdali jste tipovali správně!

Zdroje: androidcentral.com, theandroidsoul.com, androidheadlines.com, androidauthority.com, gsmarena.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)