Xiaomi Mi Mix 2S představen: TOP parametry, kvalitní konstrukce a české LTE

xiaomi mi mix 2s predstaveni

Dnes nás čeká den plný novinek a představení. Jako první je zde Xiaomi Mi Mix 2S. Tato novinka byla odhalena před malou chvílí. Xiaomi se chlubí hned několika vylepšeními oproti klasickému Mi Mix 2. Pojďme se na ně podívat blíže.

Xiaomi Mi Mix 2S: AI u fotoaparátu a zaoblené keramické tělo

Už před oficiálním představením bylo potvrzeno několik parametrů. A to třeba, že bude mít Snapdragon 845, 8GB RAM nebo 256GB úložiště. Dále třeba, že keramické tělo telefonu bude po všech čtyřech stranách zaoblené. V neposlední řadě se Xiaomi rozpovídalo o „AI“, která by měla být u fotoaparátu všudypřítomná.

xiaomi mi mix 2S cz

Displej má velikost 5,99 palců s FullHD+ rozlišením. Potěší i to, že ještě u tohoto modelu se Xiaomi nepustilo do výřezu. O výkon nebude nouze, čipset Snapdragon 845 bude stačit na kteroukoliv práci či zábavu na telefonu.

Ten doplní 6 nebo 8 GB paměti RAM a 64/128/256 GB úložiště. Záležet bude na verzi, kterou si uživatel zakoupí. Zajímavé to je u 3 400 mAh baterie, která sice nemá nějak extra velkou kapacitu, ale jde o první Xiaomi telefon s podporou bezdrátového nabíjení. Nechybí ani podpora rychlého nabíjení přes USB-C. Xiaomi také představilo levnou bezdrátovou nabíječku, která bude stát zhruba v přepočtu 350 Kč.

Xiaomi Mi Mix 2S nabídne duální fotoaparát

Další novinkou u řady Mi Mix je duální fotoaparát, který má 2x 12 MPx. Světelnost prvního fotoaparátu je F/1,8, druhý pak má F/2.4. Podporuje optický zoom, bokeh režim, má optickou stabilizaci obrazu, nebo třeba dual pixel autofocus. Zároveň téměř každý pořízený snímek bude vylepšovat AI.

xiaomi mi mix 2S koupit

Podle serveru DxO Mark jde o nejlepší Xiaomi telefon, ve foto testu obdržel hodnocení 101. Na zadní straně rovněž nechybí čtečka otisků prstů. Nedostalo se tak na čtečku v displeji, jak se dříve nejednou spekulovalo.

Na přední straně se také nachází 5 MPx selfie kamera. Ta je umístěna v pravém dolním rohu. Přední strana telefonu nabízí také infračervený senzor pro odemykání telefonu pomocí tváře. Telefonu nechybí USB-C, NFC, bohužel 3,5mm audio konektor se nekoná. Rovnou z krabice poběží na Androidu 8 Oreo a nadstavbě MIUI. Potěší, že se dostalo opět na podporu „českého“ LTE. Xiaomi Mi Mix 2S podporuje i LTE pásma B20.

xiaomi mi mix 2S cena

Xiaomi Mi Mix 2S cena

Cena základního modelu s 6GB RAM a 64GB úložištěm začíná na částce 3299 juanů. V přepočtu s DPH tak 13 tisíc Kč. Verze se 128GB úložištěm bude stát o cca 1 200 Kč více. Nejvyšší model s 8GB RAM a 256GB vnitřní pamětí vyjde na 3999 juanů. V přepočtu s DPH tak bude stát 15 800 Kč.

[aps_product_sz id=“488635″]

Jak se vám zatím líbí Xiaomi Mi Mix 2S?

Zdroj: mi.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)