První dojmy z Xiaomi Mi Mix 2: Vylepšení téměř na každém kroku

xiaomi mi mix 2 zkusenosti

První Xiaomi Mi Mix se objevil jako blesk z čistého nebe. Na jednu stranu vypadal perfektně, ale při samotném použití to už nebylo tak slavné. Praktičnost byla upozaděna. To se ale mění s novým modelem XIaomi Mi Mix 2. S tímto telefonem už jsme mohli strávit několik hodin, takže to není sice ještě na recenzi, ale alespoň na první dojmy máme informací dostatek.

Obsah článku

Xiaomi Mi Mix 2 vylepšuje hlavní neduhy prvního modelu

Za ten rok, co vyšel Mi Mix, se toho hodně změnilo. Při vydání prvního telefonu s minimálními rámečky od Xiaomi, neexistovala prakticky konkurence s podobnými parametry. Kdyby ale tato čínská společnost vydala první Mi Mix nyní, tak by se jednalo o propadák. Telefon těžil ze svého designu, po praktické stránce už ale na tom nebyl tak dobře, i v recenzi nám vadila velikost, hmotnost, nebo vyklouzávání telefonu. Dále také horší čtečka otisků prstů a nekompletní LTE konektivita.

xiaomi mi mix 2 parametry

A minimálně všechny tyto neduhy jsou u Mi Mix 2 pryč. Novinka je menší, má IPS displej o velikosti 5,99 palce, takže se dá mnohem lépe ovládat jednou rukou. Pomáhá tomu i fakt, že displej je nyní v poměru 18:9, rozlišení je FullHD+ (2160×1080 pixelů). Taky je o téměř 30 gramů lehčí. Lepšímu držení v ruce také pomáhá to, že hrany telefonu jsou zaoblené. Během krátkého testování telefon neměl ani jednou tendenci vyklouznout z rukou.

Xiaomi Mi Mix 2 parametry

[aps_product_sz id=“450643″]

Vzhledem k designu s minimálními rámečky se také přesunula selfie kamera, najdeme ji opět v pravém dolním rohu. Co už je ale jinak oproti Mi Mix, tak telefonní reproduktor. Ten už není pod displejem, ale dokázal se vměstnat nahoru nad displej. Senzor přiblížení je stále schovaný pod displejem.

Konstrukce si udržuje vysoký standard Xiaomi

Telefony značky Xiaomi jsou obecně známé tím, že mají kvalitní konstrukci, u prémiovějších modelů mají jako jeden z mála výrobců i verze s keramickým tělem. A právě Xiaomi Mi Mix 2 je jeden z nich. Testovaný model má kovové rámečky a záda z keramiky.

zrcadlo xiaomi mi mix 2

Konstrukce si udržuje standard, jak jsme si zvykli u Xiaomi telefonů, nikde nic nevrže a ani se neprohýbá. Zadní strana je hodně vyleštěná, s trochou nadsázky ji můžete použít i jako zrcadlo. S tím ale přichází i problém s otisky prstů. Telefon se velmi lehce zašpiní a jakmile je zapatlaný, tak už nevypadá vůbec dobře. Nevyhnete se tedy častého čištění.

Výkonu má Mi Mix 2 na rozdávání

Co se týče výkonu, tak v telefonu najdeme jen to nejlepší, co momentálně trh s Androidem nabízí. To znamená čipset Snapdragon 835, 6 nebo 8 GB RAM a také 64, 128 nebo 256 GB úložiště. Testovaný model má 6 GB RAM a 128 GB vnitřní paměti. Po spuštění je volných zhruba 100 GB. Baterie se oproti Mi Mix zmenšila, má nyní 3 400 mAh, na druhou stranu podporuje Qualcomm Quick Charge 3.0. Za dvacet minut na nabíječce nám telefon vydržel tři až čtyři hodiny testování. Na podrobnější testování baterie si však musíme počkat až do recenze. Telefon má také LED diodu, netradičně umístěnou uprostřed v dolní části zařízení. Xiaomi Mi Mix 2 bohužel nemá 3,5 mm jack, takže se musíme spolehnout na USB-C sluchátka, redukci či Bluetooth.

mi mix 2 zadni strana

Při testování prvního modelu, se nám také moc nelíbila čtečka otisků prstů, kde se nám často stávalo, že jsme telefon odemkli až na druhý pokus. Způsobeno to mohlo být i trochu horším nahmatáním na větším těle telefonu. Dobrou zprávou je, že u Mi Mix 2 tyto problémy nemáme. Odemčení telefonu je rychlé, stejně tak i rozpoznání prstu.

„České“ LTE funguje perfektně

Další dobrou zprávou je, že telefonu se značně vylepšila LTE konektivita. Nově podporuje i kmitočty 800 MHz, které se používají na většině území v České Republice. V Praze jsme se bez problémů připojili i na 4G+ (LTE-A). Rychlost internetu byla 97 Mbits. Se signálem jsme také neměli problém.

V telefonu najdeme Android 7.1.1 Nougat s novou nadstavbou MIUI9, která je prozatím také v beta verzi i na tomto telefonu. Samotný systém si necháme do zítřejší zprávy, nicméně již nyní můžeme napsat, že se optimalizace Xiaomi opravdu povedla.

Telefon je rychlý a nikde nic nepadalo. Navíc se jedná o globální verzi, takže v telefonu jsou rovnou předinstalované služby Googlu, a to včetně podpory českého jazyka. V samostatném článku jsme se také zaměřili na fotoaparát Mi Mix 2, kde máme zatím největší problém se zvukem u nahraných videích a také se snímky ve zhoršených světelných podmínkách. Když ale shrneme používání telefonu po několika hodinách, tak to vypadá, že Xiaomi má našlápnuto na velmi zdařilý telefon. Finální verdikt zveřejníme brzy v plnohodnotné recenzi.

Za zapůjčení děkujeme společnosti Beryko.cz.

Který telefon s minimálními rámečky vás zatím nejvíce zaujal?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)