Telefon Xiaomi Mi 5: čínská bestie přijde v únoru se Snapdragonem 820

xiaomi_mi_5_ico

Dosud kolující neověřené zprávy kolem připravované nové vlajkové lodě Xiaomi Mi 5 byly potvrzeny jedním ze zakladatelů firmy Liwanem Jiangem na čínském mikroblogovacím webu Weibo. Nejzásadnější informací je, že Xiaomi Mi 5 je již ve výrobě a jeho prodeje budou zahájeny na čínský Nový rok, tedy 8. února 2016.

Takto má údajně Xiaomi Mi 5 vypadat Takto má údajně Xiaomi Mi 5 vypadat

Kromě data také s jistotou víme, že srdcem nejvyššího modelu má být zbrusu nový procesor Qualcomm Snapdragon 820, který byl včera v rámci veletrhu CES prezentován v prvním zařízení, kterým je telefon Letv Max Pro. Nový čip má být podle dosavadních zpráv významným krokem vpřed a měl by napravit pošramocenou pověst Snapdragonu 810. Stejným čipem by měly být osazeny také další letošní novinky – například Samsungy Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge nebo LG G5. Xiaomi Mi 5 bude dále disponovat 4 GB operační paměti a zákazníci budou moci vybírat mezi modely se 32 a 64 GB interního úložiště.

Další zvěsti, týkající se Xiaomi Mi 5

Další (zatím ovšem neověřené) zvěsti tvrdí, že novinka bude mít kovové tělo, snímač otisků prstů, 5,2″ obrazovku s QHD rozlišením (to by znamenalo jemnost 565 ppi), 16Mpx hlavní a 13Mpx přední fotoaparát. Energii má zajišťovat akumulátor s kapacitou 3600 mAh, k jehož rychlému nabíjení přispěje i podpora technologie Quick Charge 3.0 od Qualcommu.

Potvrzena zatím nebyla cena, jež by se dle zahraničních zdrojů měla pohybovat v přepočtu od 7 700 Kč za model se 32 GB interní paměti do 9 700 Kč za 64GB verzi.

Zdroje: Android Authority, Android Central, Phone Arena, 9to5Google.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)