Windows 10 na telefony Lumia se blíží. Dotkne se to vůbec nějak Androidu?

windows 10 lumia

Může Windows 10 ohrozit nadvládu Androidu? Ano i ne. Systém Windows v posledních verzích nepředstavuje jen směšný doplněk trhu, ale jedná se o plnohodnotný systém, který již ušel dlouhou cestu a dospívá. Zejména poslední verze, Windows 10, přináší novinky, které může i Android závidět. Jmenovat můžeme především Windows Continuum – funkci, která po připojení většího monitoru promění prostředí do počítačové podoby. To by se na Androidu hodilo, že? Myšlena je samozřejmě oficiální podpora samotného systému, neboť řada aplikací s touto funkcí již existuje.

Windows 10 Continuum

Windows 10 do Lumií za rohem

Společnost Microsoft spustila nyní stránku, která informuje majitele telefonů Lumia o blížící se aktualizaci na Windows 10. Uživatelé zde naleznou i seznam zařízení, která aktualizaci dostanou, stejně tak návod, jak ji stáhnout (až bude k dispozici). Co to znamená? Že aktualizace na Windows 10 je za rohem. Co to znamená pro Android? Že konkurence sílí a výrobci telefonů s Androidem by si měli s aktualizací na Android 6 pospíšit.

windows 10 vs android vs ios

Zamíchá Windows 10 kartami?

Dá se ovšem předpokládat, že vydání Windows 10 nebude mít razantní vliv na trh s mobilními telefony. Androidům i telefonům od Applu se stále daří skvěle a tento trend rozhodně nebude lehké změnit. Nutno ale uznat, že i Microsoft má slušně nakročeno. Povede se mu zviklat důležitou část uživatelů Androidu či iOS? To ukáže čas.

via: phonearena.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (65)