WikiWand – vylepšete si uživatelské prostředí Wikipedie

wikiwand cover

Jak se říká, bez Googlu a Wikipedie by dneska člověk ani nemohl studovat. Rozsáhlá webová encyklopedie se stala zdrojem informací nejednoho referátu či prezentace. Její design však dnes vyhlíží již hodně zastarale. Jak by také ne, když se v ničem nezměnil již od roku 2001.

wikipedia

Wikipedia patří k TOP 5 nejnavštěvovanějším stránkám internetu, přesto svému zakladateli Jimmu Walesovi velké jmění nevydělala. Nenajdeme na ní totiž žádné reklamy, či-li takřka negeneruje žádné příjmy. Její provoz z velké části stojí na dobrovolných příspěvcích uživatelů. I z těchto důvodů se během své existence mnoha grafických redesignů, které by její prostředí zatraktivnily, nedočkala.

wikiwand

Nedávalo nám smysl, že pátá nejnavštěvovanější stránka světa, kterou používá půl miliardy lidí, má rozhraní, které nebylo upraveno již celé desetiletí. – WikiWand CEO Lior Grossman

Změnit se to rozhodl start-up WikiWand. Pomocí doplňku, jenž si přidáte do svého prohlížeče, můžete mít celou Wikipedii v novém. Aktuálně je rozšíření dostupné pro tři známé internetové prohlížeče. Chrome, Firefox a Safari. Pokud nechcete rovnou nic instalovat, můžete si celý vzhled prohlédnout a vyzkoušet skrze stránky WikiWand.com. Musíme uznat, že nové rozložení a více grafického obsahu působí o mnoho lákavěji než tradiční stránky Wikipedie. Pokud často něco hledáte, určitě neváhejte WikiWand vyzkoušet.

wiki wand 1

Zdroj: TechCrunch.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)