TOPlist

Whatsapp nyní prozradí vaše telefonní číslo Facebooku

whatsapp1

Whatsapp, oblíbený chatovací nástroj mezi desítky milióny uživateli nejenom Androidu, se dočká velké změny. Jedná se o změnu v podobě nových pravidel ochrany soukromí. Tyto změny by měly přinést lepší zaměření cílené reklamy. Nedává vám to v souvislosti s Whatsapp moc smysl? Prsty v tom má Facebook.

Whatsapp nasdílí telefonní číslo Facebooku

Whatsapp je v současnosti vlastněn Facebookem a ten se snaží z vlastnictví vytěžit maximum. Pomocí telefonního čísla a určitého objemu dat získaného z vašeho účtu se bude snažit lépe cílit reklamu na Facebooku. Uživatel se samozřejmě nemusí bát toho, že by jeho telefonní číslo bylo nějakým způsobem prozrazeno. Telefonní číslo i poskytnutá data budou sloužit výhradně jenom Facebooku. Facebook si od změny slibuje nejenom lepší zacílení reklamy, která je hlavním zdrojem jeho příjmů, ale například i lepší návrhy přátel.

whatsapp

Pokud se vám tato zpráva příliš nezamlouvá, tak další pro vás nebude o moc lepší. Facebook pomocí Whatsappu chce zajít ještě dál. V současné chvíli ovšem hledá možnosti, jak a s čím kontaktovat uživatele Whatsapp. Možností se naskýtá hned několik. Například upozornění na podvodnou platbu, na zpožděný let nebo upozornění na slevy. Tato změna je už výraznějších rozměrů a zasahuje přímo do podstaty Whatsappu jako takového. Uživatelé si ho oblíbili právě proto, že je zadarmo, bez reklam a otravného spamu. Toto rozhodnutí by některé mohlo od používaní odradit.

Co říkáte na chystané změny?

Zdroj: androidauthority.com.

Jan Vitásek
O Autorovi - Jan Vitásek

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (24)