TOPlist

Aplikace Weather Mate: předpověď počasí ve stylu Xiaomi MIUI8

weather_mate_ico

Aplikaci Weather M8, kterou nyní najdete v Obchodě Play pod názvem Weather Mate, představovala v polovině června v rámci cyklu Nejnovější Android aplikace z Google Play Johanna Kovaczicz. Dnes se podíváme podrobněji na to, co tato aplikace vlastně nabízí.

Co Weather Mate slibuje?

V oficiálním popisku v Obchodě Play ruský vývojář Andrei Zhukouski prezentuje Weather Mate/Weather M8 jako aplikaci, která poskytuje podrobné informace o počasí pro vaši aktuální polohu nebo vybrané město. Aplikace umožňuje prohlížet nejen aktuální údaje, ale také hodinově předpovědi na 5 dní dopředu. Pokud se vám líbí styl grafické nadstavby MIUI8, měli byste tuto aplikaci určitě vyzkoušet!

Jak Weather Mate funguje v praxi?

Aplikaci ve verzi 1.0.4 jsme nainstalovali na redakční telefon Sony Xperia Z3 s oficiálním Androidem 5.1.1 Lollipop. Po prvním spuštění aplikace požádá o právo přistupovat k informacím o poloze a internetovému připojení. Pokud budete souhlasit, načte během okamžiku odpovídající data. Hned na první pohled je jasné, že aplikace komunikuje v angličtině, česky bohužel neumí.

Jednou ze silných stránek programu je možnost zvolit si zdroj meteorologických dat. Zatímco většina aplikací takovou možnost nenabízí buď vůbec, nebo dává na výběr mezi dvěma zdroji, Weather Mate nabízí hned čtyři: Foreca, Weather Underground, Accuweather a Weather Channel. V nastavení mezi nimi můžete přepínat dle libosti.

Horní polovina obrazovky zobrazuje na pozadí obrázku v pastelových barvách informace o aktuálním stavu: teplotu, lokalitu, rychlost větru, vlhkost a tlak vzduchu a pocitovou teplotu. V dolní polovině pak uvidíte předpověď na následující tři dny v podobě jednoduché ikony, stručného slovního popisu, minimální a maximální očekávané teploty. Klepnutí na konkrétní den však bohužel nenabídne detailnější informace. Tlačítkem Extended forecast zobrazíte graf s předpovědí na pět dnů.

Weather Mate: Předpověď na pět dnů Weather Mate: Předpověď na pět dnů

Posunem stránky směrem dolů se dostanete k dalším údajům. V první řadě je to graf, vyjadřující očekávaný vývoj teploty v dalších24 hodinách. Dále následují podobnější informace o aktuálním stavu, kde kromě výše uvedených údajů najdete ještě viditelnost, pravděpodobnost srážek, UV index a délku dne.

V nabídce v pravém horním rohu najdete tyto položky:

Nastavení aplikace

Nastavení obsahuje jen minimum položek nutné k tomu, aby aplikace vyhovovala každému.

  • Auto update – tímto přepínačem můžete programu zakázat/povolit automatickou aktualizaci meteorologických dat.
  • Update source – výběr jednoho ze čtyř zdrojů meteorologických informací.
  • Temperature – výběr jednotek teploty: stupně Celsia/stupně Fahrenheita.
  • Pressure – volba jednotek tlaku vzduchu (mmHg/inHg/hPa).
  • Wind speed – jednotky pro udávání rychlosti větru (m/s / mph / km/h).
  • Notifications – volitelně si můžete zapnout zobrazování informace o aktuálním počasí v oznamovací oblasti. Program může zobrazovat buď teplotu, nebo grafické vyjádření situace.
  • About – informace o aplikaci, autorovi a možnostech překladu.

Resumé

S ohledem na očividnou podobnost s podobnou aplikací od Xiaomi můžeme konstatovat, že autor je evidentně věrný základní filozofii: minimalismu, jednoduchosti a velké pozornosti věnované detailům. Zatím sice chybí widgety, ale na těch prý vývojář usilovně pracuje.

Silnou stránkou je možnost výběru z několika zdrojů, nicméně uvítali bychom zde poměrně oblíbené Yr.no. Ocenili bychom také lokalizaci do češtiny.

Aplikaci Weather Mate je k dispozici zdarma a bez reklam. Dosud si ji stáhlo něco přes pět tisíc uživatelů a její průměrná známka je 4,5 z 5,0 možných. Instalační balíček velký 4,5 MB lze použít na telefonech a tabletech s Androidem 4.4 a vyšším.

Weather Mate (Weather M8)
Weather Mate (Weather M8)
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)