Wallrox Wallpapers – nejkrásnější tapety pro váš displej

wallrox wallpapers hlavni

Android je velmi přizpůsobitelný systém. Jeho uživatelské prostředí lze v porovnání s „továrním“ vzhledem změnit díky spoustě aplikací k nepoznání. Existují různé launchery s podporou zajímavých balíčků ikon, stylové widgety, témata a mnoho dalších zkrášlovacích prvků. Tím hlavním, který bude vždy tvořit dominantu displeje vašeho zařízení, je samozřejmě tapeta. Pokud jste se už někdy snažili „vytunit“ vaši plochu, jistě jste došli k závěru, že vybrat si správnou tapetu není tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Aplikace Wallrox Wallpapers výběr tapety značně usnadní, obsahuje totiž sbírku opravdu krásných wallpaperů.

Jak Wallrox Wallpapers funguje?

Wallrox Wallpaper je cloudová služba obsahující přes 700 krásných tapet rozdělených do několika kategorií. Všechny tapety jsou dostupné ke stažení zdarma, a to v QHD rozlišení. Aplikací jako je tato existuje v Google Play mnohem více. Jmenujme například starší, ale stále velmi populární Zedge, který kromě tapet také nabídne vyzváněcí tóny apod. Wallrox Wallpaper proto na první pohled nepřináší nic nového, jenže když začnete listovat mezi jednotlivými tapetami, budete mít velký problém si vybrat, a to v dobrém slova smyslu. Když jsme v úvodu článku uvedli, že volba ideální tapety není zrovna procházkou růžovým sadem, v případě aplikace WallRox Wallpaper to platí dvojnásob. Vybírat sice bude dlouze a složitě, ovšem mezi jednou krásnou tapetou za druhou.

wallrox wallpapers

Práce s aplikací a procházení kategorií

Aplikace Wallrox Wallpapers je laděna do světle růžové barvy. Dříve, než se vydáte procházet jednotlivé tapety, můžete si v nastavení vybrat ze dvou barevných témat – světlého a tmavého. Tato lehká grafická změna tvoří jedno z mála nastavení, jakým aplikace disponuje. Při každém spuštění aplikace se dostanete do nabídky všech kategorií tapet. Celkový počet tapet činí něco přes 700, tapety ovšem neustále přibývají. Jsou zde přítomny kategorie, v nichž najdete tapety laděné do černé a bílé, rozmlžené (Blur), s krystalickým efektem, Material designem a spoustu dalších. Drtivá většina tapet je založena na abstraktních tvarech. Když už vstoupíte do některé z kategorií, tapety se defaultně zobrazí ve dvojicích pod sebou. Stisknutím tlačítka rozložení na pravé horní straně displeje lze počet zobrazovaných tapet na displeji upravit. Každá tapeta má ve svém zápatí ikonku kouzelné hůlky, jejímž stisknutím se tapeta se přímo aplikuje na vaši plochu.

Když tapnete doprostřed, tapeta se zobrazí přes celý displej, takže si uděláte obrázek o tom, jak bude vypadat na vaší ploše. V tomto uživatelském rozhraní si ve spodní straně všimnete tlačítka „+“ nabízející další akce. Rozkliknutím tlačítka se otevře vysouvací nabídka obsahující 4 funkce. Tou první (shora) je rychlá aplikace tapety na vaši plochu (funguje stejně jako kouzelná hůlka). Další funkcí je možnost ořezání tapety, třetí možností tapetu uložíte do vaší galerie, čtvrtá slouží k navrácení do výběru tapet zvolené kategorie.

Nastavení aplikace

V nastavení aplikace lze kromě zmiňovaného výběru témat také vymazat paměť Cache a složku aplikace – tedy všechny stažené tapety. Zároveň se zde nachází nastavení určené k přizpůsobení intervalu aktualizace. V základu se tapety budou aktualizovat každých 24 hodin. Pod výběrem času si lze zvolit, zda chcete, aby se tapety aktualizovaly pouze na Wi-Fi, nebo u všech připojení (u mobilního internetu). Vzhledem k vysokému rozlišení tapet vám může Wallrox Wallpaper ubrat větší množství dat, proto tomuto nastavení věnujte patřičnou pozornost. Posledním prvkem nastavení je výběr kategorií tapet, u kterých vyžadujete jejich pravidelnou aktualizaci. K těmto účelům stačí v seznamu zaškrtnout kýžené kategorie pro aktualizaci.

Zhodnocení aplikace Wallrox Wallpapers

Pokud máte problém s výběrem té správné tapety, nebo vás vaše aktuální plocha začíná nudit, je ten správný čas sáhnout po Wallrox Wallpaper. Aplikace obsahuje několik kategorií obsahujících přes 700 stylových tapet ve vysokém rozlišení. Jejich nasazení je přitom velmi jednoduché. Každou tapetu navíc můžete snadno ořezat či uložit do galerie pro pozdější úpravy. Aplikace Wallrox Wallpapers je kompletně zdarma, takže ji neváhejte vyzkoušet.

Wallrox Wallpapers
Wallrox Wallpapers
Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)