Chystáte se na výlet nebo dovolenou? Facebook vám nabídne zajímavá místa

chystate-se-na-vylet-nebo-dovolenou-facebook-vam-da-tipy-na-zajimava-mista-ico

Chystáte na výlet nebo dovolenou? Pak možná oceníte tipy na místa, která byste měli navštívit! Právě s touto funkcí hodlá přijít sociální síť Facebook. Část uživatelů již hlásí, že mají novinku, nazvanou prostě „City Guides“ („Průvodci městem“) aktivní. V nové sekci jsou jim nabízeny události a místa, kde by mohli mít zájem o účast nebo návštěvu.

Nejde přitom jen o výčet míst v dané lokalitě. Facebook pracuje s informacemi o akcích, kterých se zúčastní vaši přátelé, a které by vás tedy mohly zajímat. Jednou z myšlenek je najít vám příjemnou společnost na plánovaných cestách.

Celkově funkce „City Guides“ funguje podobně, jako aplikace Foursquare. Liší se ale tím, že je integrována do sociální sítě a nabídne proaktivní návrhy. Pokud budete na Facebooku hledat informace o konkrétním městě, najde vám zajímavé destinace v této lokalitě. Kromě toho také bude aplikace sledovat vaší aktuální polohu a nabízet zajímavá místa a akce v okolí.

Jak chce Facebook pomoci v plánech na výlet nebo dovolenou?

V tuto chvíli není zcela jisté, zda Facebook funkci průvodce městem teprve testuje, nebo jestli již jde o její oficiální vypuštění. Dle dostupných zpráv je zatím dostupná jen části uživatelů, převážně ve Spojených státech. V tomto směru tedy stále čekáme na nějakou oficiální tiskovou zprávu.

Pro server The Next Web poskytl vyjádření tiskový mluvčí Facebooku: „Testujeme přepracované rozhraní stránek měst, které dává vyniknout informacím o daném místě. Tento obsah již na Facebooku existuje, a během tohoto testu ho budeme centralizovat způsobem, který je více přizpůsobený a relevantní uživateli. Nová funkce má pomoci lidem získat lepší představu o svém městě, nebo o městě, kde jsou na návštěvě, očima jejich přátel.“

Koncept průvodců, kteří nabízejí uživateli zajímavá místa ve vybrané lokalitě, není ani zdaleka nový. Existuje nespočet aplikací, specializujících se právě na tuto oblast. Jmenovat můžeme například populární TripAdvisor, s jehož pomocí lze vyhledávat nejlepší atrakce, restaurace, ubytování a zajímavá místa, která stojí za návštěvu. S výběrem pak kromě průměrné známky pomáhají komentáře uživatelů z celého světa. Podobným směrem se také vydal Google se svou aplikací Trips.

Facebook má v tomto směru poměrně zajímavou pozici: je největší sociální sítí, která je pro mnoho uživatelů takřka „každodenním chlebem“. Je tak šikovnou platformou, skrze kterou lze snadno a rychle ke stovkám milionů uživatelů dostat novou službu.

Zkusili jsme funkci „City Guides“ najít v aplikaci Facebook verze 114 na telefonu s Androidem 6.0.1, nicméně v pondělí před polednem nebyla dostupná. Očividně tedy zatím není k dispozici všem.

Využijete průvodce městem při plánech na výlet nebo dovolenou?

Zdroje: androidheadlines.com, thenextweb.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)