Do hry vstupuje Volkswagen, Android Auto bude ve většině modelů 2016

AndroidAuto

V automobilovém odvětví plyne čas podstatně pomaleji, než jsme my zvyklí. Zatímco výrobci smartphonů vydávají nové vlajkové lodě každý rok, u automobilek to zpravidla nebývá častěji než roky tři. To znamená, že když Google na své loňské konferenci Google I/O oznámil platformu Android Auto, první sériové vozidlo s Androidem na palubě bylo pravděpodobně ještě na papíře, v lepším případě na první testovací jízdě po okruhu výrobce.

Přední výrobci automobilů hodlají zeleného robůtka integrovat do svých automobilů co nejdříve. Například Volkswagen má již nyní vytvořený vlastní systém palubního počítače jménem MIB II. Ten samozřejmě zahrnuje všechny současné mobilní platformy, jako Android Auto, Mirror Link i Apple CarPlay. Displej počítače pak bude ve dvou základních velikostech – 6,5“ a 8“.

MIB II ale není obvyklé zábavní a navigační centrum. Jeho funkce Volkswagen rozdělí do tří hlavních odvětví: „Security & Service“, „Guide & Info“ a „App-connect“. Právě v posledním jmenovaném pak bude sídlit Android Auto a jeho konkurenti.

Volkswagen2016

V oficiálním prohlášení je automobilka konkrétnější, co se integrace systému týče. Systém se má dostat do valné většiny modelů 2016. Dobrou zprávou je, že některé z těchto modelů se mají začít prodávat ještě letos, dokonce se mluví o konci léta. Někteří z vás by si tak mohli vychutnat Android Auto již poměrně brzy.

Volkswagen však nabídne ve svých vozech přesně to samé, co ostatní výrobci. V tom je krása Android Auto – rovnost napříč zařízeními, jednotné ovládání, jednotný zážitek.

Zdroj: PR NewsWire.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)