TOPlist

Vodafone pokryje do konce roku 2014 většinu populace rychlým internetem

vodafone-Logo_

Jak je známo, pokrytí mobilním internetem není v České republice zrovna nejlepší. I když na něm všichni tři hlavní operátoři pracují, až příliš často sklouzneme ze sítí třetí generace na pouhý EDGE. Svou roli v tom sehrává i neschopnost ČTÚ a opakované potíže s aukcí kmitočtů pro sítě nové generace – LTE. Vodafone se tuto skutečnost rozhodl zásadním způsobem změnit. Na výsledek aukce nečeká a místo toho chce do března roku 2014 pokrýt „Vodafone Turbo Internetem“ pokrýt půlku české populace. Do konce roku 2014 by rychlý internet měl být dostupný pro takřka 100% populace.

plánované pokrytí do prosince 2014_Vodafone Turbo Internet

 

Síť LTE bude dostupná všem zákazníkům, kteří využívají nějaké datové služby. Podmínkou je vlastnictví telefonu podporující sítě LTE a také LTE SIM kartu. Vodafone pro síť nové generace vyhradí pásmo o šířce 2 x 3 MHz v pásmu 900 MHz, kde v současné době provozuje sítě GSM. Pásmo je relativně úzké a díky tomu by neměla být ohrožena funkčnost zastaralé sítě GSM.

Zdroj: Tisková zpráva Vodafone

Byli byste ochotni měnit kvůli pokrytí rychlým mobilním internetem operátora?

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)