VLC přidává novou funkci přehrávání na pozadí

VLC android

Přehrávač VLC patří mezi jeden z vůbec nejlepších přehrávačů na PC a nějaký čas i na mobilní telefony s Androidem. Je navíc na všech platformách zdarma, což je samozřejmě více než vítané. Po vstupu VLC do ostré verze je vidět, že vývojáři neusínají na vavřínech, a stále aplikaci vyvíjí. Nová aktualizace VLC, která dostala označení 1.3.2, přináší jednu důležitou novinku – přehrávání na pozadí. Co to znamená? Pokud spustíme ve VLC libovolné video či hudbu, po zmačknutí tlačítka domů či po zhasnutí displeje se v běžném případě přehrávání ukončí či pozastaví. Po aktivaci této volby ale bude přehrávání pokračovat, což se hodí zejména při poslechu zvukové stopy z videa (může se jednat například o živý koncert či nějaký videonávod). Tuto funkci je nejprve nutné aktivovat v nastavení pomocí volby Nastavení – Rozhraní – Přehrávat videa na pozadí.

VLC Player - přehrávání videa

Mezi další novinky nové verze VLC patří například nový vzhled přehrávače hudby, náhled alba, více efektů pro systém Lollipop, vylepšený prohlížeč souborů a další. VLC můžete již tradičně stáhnout zdarma z Google Play.

VLC pro Android

VLC for Android
VLC for Android

zdroj: androidauthority.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)