Osahali jsme si Vertu Signature Touch – konečně výkonný a luxusní smartphone

Vertu Signature Touch cover1

Značka Vertu má na poli luxusních telefonů značný věhlas. Prvotřídní materiály, ruční výroba a vysoká cena dělají z každého kousku spíše šperk než obyčejný telefon. Zároveň nás firma nikdy neoslnila výkonem svých telefonů či kvalitou displeje. To se Vertu Signature Touch snaží změnit a podle prvních zkušeností, kdy jsme si Vertu vyzkoušeli na prodejně, se mu to daří.

Vertu Signature Touch podporuje i bezdrátové nabíjení. Vertu Signature Touch podporuje i bezdrátové nabíjení.

Design – luxus především

Z obrázků či videí se vám design Vertu Signature Touch může zdát trochu přeplácaný. Osobitý vzhled se telefonům anglické společnosti rozhodně nedá upřít. Všechny pochybnosti ale mizí ve chvíli, kdy si jej vyzkoušíte naživo. Vždy jsem se domníval, že použité materiály zapříčiňují vysokou hmotnost luxusních telefonů. Realita mě ale mile překvapila. Hmotnost se liší podle různých verzí zpracování, ale nikdy nebyla nepříjemně vysoká. Vertu nezná pojem jako je plastový telefon. Materiály zahrnují kvalitní kůže, titan a mnoho dalších. Signature Touch bude uveden v pěti barevných variantách při osmi různých provedeních výrobku.

Signature Touch Pure Jet Red Gold front

“Výjimečná podstata Signature Touch se odráží v jeho designu, který má klasickou eleganci charakteristickou pro Vertu, ale s moderním a sebevědomým přístupem. Je vědomě maskulinní. Styl je vylepšen krásně upraveným titanem a ručně opracovanou kůží. Přicházíme s vytříbenou paletou barev, která obsahuje Claret, Seaspray, Damson, Navy a Jet Black. Tyto barvy dělají nabídku ještě přitažlivější.” – Ignacio Germade, kreativní ředitel Vertu

Signature Touch Damson lizard back

Výkon a displej- příjemné překvapení

Jak už jsem naznačil v začátku, telefony Vertu nikdy výkonem zrovna neoplývaly. To se mění ale mění. Ano, můžeme dodat, že specifikace připomínají spíše vlajkové lodě 2013 než 2014, na druhou stranu se však ptám, komu to nestačí? Vertu nemá zapotřebí udávat trend používáním nejnovějších chipsetů. O pohon se stará procesor Qualcomm Snapdragon 800, kterému sekunduje 2GB operační paměť. Pro multimediální obsah je připraveno úložiště o velikosti 64 GB. Na první pohled se nám líbil 4,7″ displej s Full HD rozlišením, což dává jemnost 473 ppi. Svítivost, barvy i pozorovací úhly vypadaly parádně. Displej je kryt 118 karátovým safírovým sklem. Telefon běží na nejnovějším Androidu 4.4 Kitkat.

Lifestyle Vision Story low

Vertu si zároveň zakládá na tom, že jeho telefon můžete používat všude na světě. Zapomeňte tak na různé verze, které se liší podle regionu. Vertu poskytuje konektivitu po celém světě, což jeho klienti oceňují.

“Většina telefonů je po vybalení připravena jen pro oblast, kde jste telefon koupili, proto když s nimi cestujete, nemusí fungovat tak účinně. Zákazníci Vertu jsou skutečně světoví; proto chceme zajistit, že si vychutnají kvalitní hovory, kdekoli se nacházejí. Toho dosáhneme tak, že zajistíme pokrytí většího počtu pásem, včetně nejnovějšího 4G, než jiné telefony dostupné na trhu. Bez ohledu na to, kam naší zákazníci cestují, se Signature Touch obdrží jedinečné pokrytí.” – Neil Hooper – vedoucí výzkumu a vývoje Vertu

Vertu Signature Touch 2

Co se multimédií týče, Vertu vylepšilo své reproduktory, které jsou nyní stereo a disponují certifikací  Bang&Olufsen. Zvuk je reprodukován technologií Dolby Digital Plus virtual surround sound. Reproduktory jsou umístěny na přední straně telefonu a zběžným vyzkoušením je hodnotíme kladně. Vertu Signature Touch dále nabídne dva fotoaparáty. Hlavní, s rozlišením 13 MPx, je vybaven autofocusem a dvojitým LED bleskem. Fotografovat jsme nezkoušeli. Přední fotoaparát pro videohovory má rozlišení 2,1 MPx.

Vertu Signature Touch 3

Služby – největší přidaná hodnota

Služby dělají z Vertu smartphone, jakým je. Kůže, titan a ruční výroba je sice působivá, ale právě díky unikátním službám, je Vertu lídrem ve svém segmentu trhu. Jak by se vám líbilo mít na drátě osobního asistenta, jemuž můžete zavolat 24 hodin denně 7 dní v týdnu a on udělá vše, aby splnil, co vám na hlase slyší. Přesně takový je Vertu Concierge. Potřebujete vstupenky do divadla, ale nemáte čas je objednat? Váš asistent se o to postará. Čím více službu používáte, tím chytřejší se stává.

Lifestyle Connectivity Story

Concierge však není jedinou službou. S Vertu LIFE vám neunikne jediná exklusivní akce pro VIP klientelu. Získáte přístup do vybraných soukromých klubů po celém světě či k nákupům za zavřenými dveřmi. Vertu CERTAINTY se pak stará o vaši bezpečnost. Hovory, SMS a další komunikace jsou kódovány díky spolupráci se Silent Circle. Zahrnut je celosvětový přístup k Wi-Fi skrze iPass. Proti krádeži a škodlivým aplikacím najdete v telefonu software od firmy Kaspersky.

Jak se vám líbí Vertu Signature Touch?

Zdroj: TZ

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (17)