Luxusní telefon Vertu Constellation míří na nejbohatší klientelu

luxusni-telefon-vertu-const

Původně britská společnost Vertu je známa jako výrobce prémiových zařízení, orientující se na movitější klientelu. Její produkty zaujmou nadstandardními materiály, ale i vysokou cenovkou. Novinka Vertu Constellation není v tomto směru výjimkou.

Luxusní telefon Vertu Constellation míří na nejbohatší klientelu Luxusní telefon Vertu Constellation míří na nejbohatší klientelu

Vertu Constellation je vůbec prvním telefonem této značky, který nabídne dva sloty na SIM kartu. Na jeho přední straně se nachází AMOLED obrazovka s úhlopříčkou 5,5″ a rozlišením 2560 x 1440 obrazových bodů, kterou pokrývá a chrání 140karátové safírové sklo. Fotoaparát je schopen pořizovat snímky v rozlišení 12 Mpx a natáčet video ve 4K.

Budoucí majitelé si také budou moci vychutnat kvalitní zvuk z předních reproduktorů díky podpoře Dolby Digital Plus. Poněkud pozadu však zůstal operační systém – první novinky roku 2017 přichází pouze s Androidem verze 6.0.1 Marshmallow. Samozřejmě je otázkou, zda cílová skupina těchto zařízení řeší, jak nový nebo starý systém používá.

Vertu Constellation Vertu Constellation

Vertu Constellation „v plné palbě“

Hardwarová výbava řadí Vertu Constellation do vyšší třídy, nicméně na aktuální špičku stačit nebude. Srdcem je procesor Qualcomm Snapdragon 820, kterému sekundují 4 GB operační paměti. Pro aplikace a data je připraveno interní úložiště s kapacitou 128 GB, které lze dále rozšířit pomocí paměťové karty microSD. Energii zajišťuje akumulátor s kapacitou 3220 mAh, k jehož nabíjení slouží port USB-C, případně je možné využít podpory bezdrátového nabíjení. Telefon podporuje 34 vysílacích pásem a umí šifrovat hovory pomocí technologie SilentCircle. To je jistě dobrá zpráva pro úspěšné obchodníky se zbraněmi.

Ačkoli Vertu koupili konce roku 2015 Číňané, model Constellation bude doslova do posledního šroubku ručně vyráběn v Anglii. Tělo je vyrobeno z eloxovaného hliníku, zadní stranu pak pokrývá kůže od specialistů z rodinné koželužny v Itálii. K telefonu lze za příplatek dokoupit také kožené pouzdro.

K telefonu lze za příplatek dokoupit také kožené pouzdro K telefonu lze za příplatek dokoupit také kožené pouzdro

Telefony Vertu však nejsou jen o luxusním provedení. Součástí jsou také exkluzivní služby, jako například 24hodinová asistenční linka, se kterou se lze spojit stiskem rubínového tlačítka na boku zařízení. Sám výrobce tuto funkci označuje jako „vstupenku do světa možností“.

Cena tohoto zařízení zatím nebyla zveřejněna. Obecně lze ale říci, že pokud nad ní uvažujete, pak patrně nebudete tou správnou cílovou skupinou. V tuto chvíli se zájemci mohou registrovat na oficiálních stránkách. Prodeje budou zahájeny 10. února.

Zdroje: androidauthority.com, vertu.com, cnet.com, gsmarena.com, 4pda.ru.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)