Telefon Vernee Apollo: Helio X20, 6 GB RAM a Force Touch

Vernee-Apollo

V Číně se čas od času objevují nějaká dosud neznámá značka, která představí svůj první telefon se skvělými specifikacemi, ale ze začátku jsou k ní uživatelé poměrně skeptičtí a teprve po roce v ní najdou důvěru. Možná se z další takové, společnosti Vernee, stane podobně úspěšná značka jako to před dvěma lety dokázalo OnePlus nebo loni LeTV. S novým modelem Apollo se Vernee pokusí konkurovat zavedeným značkám.

High-endové specifikace a čistý Android

Po stránce designu se Apollo velice podobá některým modelům od společnosti Huawei. Zásluhu na tom má i celokovové tělo. Se 6 GB RAM se můžete připravit na pořádný multitasking. Vernee možná chtělo svůj marketing postavit na prvenství v této oblasti, ale to už mu vyfouklo Vivo s modelem Xplay 5. Procesorem se stane Helio X20 od MediaTeku, interní paměť nabídne 128 GB. Displej bude mít úhlopříčku 5,5 palce, QHD rozlišení a Force Touch. Hlavní fotoaparát s dvojicí diod bude mít rozlišení 21 Mpx a senzor IMX230 od Sony, přední pak 8 Mpx. Na zadní straně najdete i čtečku otisků prstů. Na té spodní naleznete USB-C. Mezi velká lákadla bude jistě patřit čistý Android Marschmallow.

vernee-Thor-and-Apollo Chystaný model Thor střední třídy. Vernee Apollo

Neznámá cena a nejistá budoucnost

I když má Vernee Apollo skvělé specifikace, nepředurčují ho k rychlé odezvě či softwarové podpoře ze strany výrobce. První problém by nemusel být vážný, když se zde nevyskytuje žádná přeplácaná nadstavba, u druhého záleží, jak se k němu postaví Vernee samotné. Fakt, že se nejedná o pouhý nástřel, potvrzuje i chystaný model Thor výbavou spadající do střední třídy. Zatím není známa ani dostupnost, ani cena. Ohledně začátku prodeje se nejčastěji hovoří o konci dubna, o cenovce se moc nehovoří, ale patrně bude prémiová.

Zaujal vás takto vybavený telefon z Číny?

Zdroj: AA

Jaromír Šolc
O Autorovi - Jaromír Šolc

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)