Co nejlepšího přinesl veletrh CES? Koncepty telefonů, ale i chytré hodinky

veletrh ces

První letošní veletrh máme za sebou, přinesl nejedno překvapení, ale i zklamaní. Pojďme se podívat na ty největší zajímavosti, které přinesl veletrh CES 2017.

Qualcomm Snapdragon 835

Jednu z prvních novinek přivezl na veletrh CES Qualcomm. Nejednalo se o odhalení, ale spíše o demonstraci procesoru Snapdragon 835, o kterém víme již od listopadu minulého roku. Jedná se o jeden z prvních procesorů vyrobených 10nm technologií, který jde do masové výroby. Měl by být menší, úspornější a výkonnější. Bude se jednat o procesor, který ve velké většině bude pohánět vlajkové modely roku 2017. Spekuluje se, že prvním telefonem bude Xiaomi Mi 6.

qualcomm-snapdragon-653-626-427_ico

Asus ZenFone AR

Co se týče chytrých telefonů, neukázalo se jich na CES zdaleka tolik. Tím nejzajímavějším je určitě Asus ZenFone AR, který jako první kombinuje dvě Google technologie do jednoho zařízení. A to Google Daydream a Google Tango. Svými specifikacemi se pak řadí k vůbec těm nejvýkonnějším telefonům na trhu, což se velmi pravděpodobně odrazí na ceně, která nebude vůbec nízká, přihlédneme-li navíc k tomu, že má navíc podporu Google technologií.

Asus ZenFone AR

BlackBerry Mercury

Druhým želízkem v ohni v kategorii telefonů je BlackBerry Mercury. Jedná se stále o koncept, takže jsme nedostali všechny informace. Nicméně to hlavní je na přední straně telefonu. Mercury má totiž hardwarovou klávesnici. Bude se tak jednat o druhý BlackBerry telefon s klávesnicí a Androidem. Kanadská společnost to udělala velmi chytře, oznámila, že úplné odhalení telefonu přijde na veletrhu MWC, čímž už nyní nalákala lidi na svůj stánek.

blackberry-ces-2017-s-hardwarovou-klavesnici-ico

ZTE Hawkeye

Jako poslední telefon zde máme ZTE Hawkeye, který na veletrh CES 2017 přinesl něco jiného. Jednak je to ovládání pomocí očí, a pak také kickstarter kampaň. To je poměrně nezvyklé pořádat kampaň u takto velké společnosti, jako je ZTE. K tomu, aby se tento koncept dostal do prodeje je potřeba alespoň 500 tisíc dolarů.

zte hawkeye

Samsung Chromebook

Nové chromebooky od Samsungu vypadají rozhodně velmi dobře. Nabízejí 12,3” dotykový displej s velkým rozlišením 2400 x 1600 pixelů. Existují dvě verze, jedna s procesorem Intel Core m3, druhá má pak speciální ARM procesor pro chromebooky. Obě verze mají také stylus, díky čemuž půjdou mnohem lépe ovládat Android aplikace. Jediným mínusem by mohla být cena.

Samsung Chromebook

Casio WSD-F20

Veletrh CES 2017 z velké části ovládly chytré hodinky. Odolné hodinky s Android Wear 2.0 představilo Casio, jedná se o nástupce loňského modelu. Casio WSD-F20 nabídne kovové tělo nebo splnění standardu MIL-STD-801G. Bohužel za tyto hodinky si je potřeba připlatit, cena se odhaduje až na 500 dolarů, což je v přepočtu zhruba 12 800 Kč.

Chytré hodinky Casio WSD-F20 Chytré hodinky Casio WSD-F20

Hodinky Misfit Vapor

Něco jiného jsou pak chytré hodinky Misfit Vapor. Ty nabízejí velmi dobrou výbavu za nízkou cenu. Najdeme v nich vše, co požadujeme od chytrých hodinek. U tohoto zařízení zatím není jasné, jestli poběží na vlastním systému, nebo se bude jednat o upravený Android Wear 2.0. Výrobce to zatím neuvedl, má ale ještě čas. Hodinky by se na trh měly dostat až ke konci roku.

Misfit Vapor

Google Assistant v dalších zařízeních

Osobní asistenti se pomalu ale jistě rozrůstají. A to i Google Assistant, u kterého je díky rozšířenosti Google služeb možnost, že se zanedlouho dostane opravdu všude. Tentokrát se dostalo na zařízení s Android TV v čele s Nvidia Shield TV. Dále to budou chytré televize, vozidla nebo chytré hodinky s Android Wear 2.0.

Google Assistant API

Chytrá sprcha

Nakonec tu máme takovou perličku. Desítky různých produktů se honosí přídavným jménem “chytrý”. Na veletrhu CES se k ním přidala i sprcha U by Moen. Oproti klasické sprše se liší v tom, že ovládání probíhá pomocí speciálního panelu, nebo aplikace v mobilním telefonu. Půjde nastavit například teplota, tlak, načasování nebo automatické vypnutí. Cena této sprchy začíná na zhruba 30 000 Kč.

u-by-moen-sprcha-ico

Veletrh CES 2017 je za námi, jaký produkt se vám nejvíce líbil?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)