TOPlist

Vánoční hry aneb Jak přežít Štědrý den

vánoční hry

Vánoce jsou obdobím, kdy se navštěvuje rodina, známí apod. A ne vždy to může být záživné, hlavně pro mladší ročníky. Jedna z posledních záchran je většinou telefon. Pro takové případy je lepší si připravit nějaké „vánoční hry“ na zabavení. Podíváme se na vánoční hry, se kterými vám dlouhá chvíle rychle uplyne. Nezapomněli jsme ale ani na hry s lokálním multiplayerem, které může hrát více osob na jednom zařízení. V komentářích jste nás upozornili na něco, co jsme původně brali jako samozřejmost. A to, že nejvzácnější čas je s rodinou a přáteli. Pokud ale potřebujete trochu změny od hromady bramborového salátu, cukroví a nebude to procházka na čerstvém vzduchu, mohl by vám pomoci náš článek.

Doodle Jump Christmas Special

Pro začátek si dáme něco tematického. Doodle Jump je jedna z nejstahovanějších mobilních her vůbec. Tahle verze je v podstatě identická s originální hrou, akorát vše se přestrojilo do vánočního období. V této verzi také najdeme nové nepřátele, kteří opět vychází z vánoční nálady.

doodle-jump-christmas
Doodle Jump Christmas Special
Doodle Jump Christmas Special

Alto’s Adventure

V zimě ještě chvíli zůstaneme, a to u nezvyklé snowboardové hry Alto’s Adventure. Jedná se hru, ve které není konec, prostě jedete z kopce dál a dál. Předností hry je určitě její vizuální stránka. Ovládání je jednoduché, stačí jeden prst pomocí kterého děláte skoky, triky apod.

Alto’s Adventure – Trailer

Alto’s Adventure - Trailer

Alto's Adventure
Alto's Adventure

Reigns

Reigns je na první pohled velmi jednoduchá hra. Skrývá se v ní ale velká zábava. Hra vychází z Tinderu, tedy alespoň ovládání. Ve hře usednete na trůn království, úkolem je zůstat ve vládě co nejdelší dobu. Během hrání musíte rozhodovat o budoucnosti království přetažením prstu do stran. Každé rozhodnutí se pak odrazí v blízké nebo daleké budoucnosti.

https://www.youtube.com/watch?v=vF1NfBTRdeY

Agar.io

Hra, která odstartovala rozmach jednoduchých masivně multiplayerových her v prohlížeči. Chvíli po spuštění webové verze, se objevila i na mobilní telefony. Začínáte jako malá kulička, úkolem je žrát jiné menší kuličky a hráče, čímž budete postupně růst. Musíte si ale dávat pozor na ostatní hráče, aby zase oni nesežrali vás.

agario-vanoce
Agar.io
Agar.io

Slither.io

Jedna z těch nejúspěšnějších her, která vychází z Agar.io. Cíl hry je ve Slither.io podobný, žrát menší hráče a kuličky a být největší had/housenka. Dalo by se říct, že se jedná o takového Hada ze starých Nokia telefonů převedených do multiplayeru.

slither.io fan created ad

slither.io fan created ad

slither.io
slither.io

Multiponk

Pong patří mezi nejstarší videohry vůbec, není proto divu, že za ty desítky let vzniklo mnoho různých variací. Jedna z těch lepší je Multiponk, ve které je hlavním plusem to, že ji můžou hrát až čtyři lidé zároveň. Nabízí několik herních módů, které dokáží zabavit na hodně hodin.

Multiponk – by Fingerlab

Multiponk - by Fingerlab

Multiponk
Multiponk

Sea Battle

Lodě jsou jedna z nejoblíbenějších deskových her, kterou hrával každý. My vám doporučuje verzi od vývojářského týmu BYRIL, která má pěkné grafické zpracování vycházející z kreseb propiskou. Najdete v ní vše, co hledáte od lodí. I tuhle hru může hrát více lidí na jednom telefonu.

Sea Battle Online

Sea Battle Online

Sea Battle
Sea Battle

Slingshot Racing

Tato hra byla už od začátku vyvíjena na zařízení s dotykovým displejem. Jedná se o závodní hru, má ale trochu odlišné ovládání, dopředu jedete tím, že se vystřelí hák do speciálních věží, které se otáčí. Díky tomu vás můžou věže katapultovat rychle dopředu. Tohle unikátní ovládání umožní také, aby hráli až čtyři lidé na jednom zařízení.

Slingshot Racing Trailer

Slingshot Racing Trailer

Slingshot Racing
Slingshot Racing

BombSquad

V této hře naleznete několik miniher od boje o vlajku až po hokej. Ve všech má hlavní roli bomba a exploze. Hra má také pokročilou ragdoll fyziku, což jde velmi dobře vidět u explozí. Celkem se může lokálně připojit až 8 hráčů, a to i díky podpoře gamepadů a speciální aplikace BombSquad Remote App, pomocí které se dá z mobilu vytvořit ovladač.

BombSquad Trailer

BombSquad Trailer

BombSquad
BombSquad

Micro Battles

K ovládání této hry, nebo spíše her stačí jeden prst. V Micro Battles najdete několik her, které jsou určeny přímo k duelům s vašim známým. Hra je zdarma, každý den naleznete jinou minihru, kterou můžete hrát. Pokud si hru zakoupíte, otevřou se vám všechny minihry, abyste mohli hrát kdykoliv a jakoukoliv hru.

MICRO BATTLES – iOS Android [Donut Games]

MICRO BATTLES - iOS Android [Donut Games]

Micro Battles
Micro Battles
vanocni-darky-na-svet-androida

Máte nějaké své vánoční hry, které hrajete na mobilu přes svátky?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)