Vánoční rádce: 7 tipů na telefon s pořádnou výdrží na baterii

Vánoční rádce nahledovy obrazek – telefon s dlouho vydrzi (2)

Vánoce již klepou na dveře a vy ještě stále vybíráte vhodný telefon jako dárek pro někoho ze svých blízkých? Náš Vánoční rádce je tu pro vás, aby s výběrem pomohl. Tentokrát se zaměříme na telefony, které mají solidní výdrž na baterii. I v dnešní době „jednodenních“ smartphonů se totiž na trhu dá najít pár výjimek, které svou výdrží mile překvapí.

Pro nenáročné: Lenovo A5000

Náš výběr začneme pěkně zlehka. Lenovo A5000 představuje sympatický telefon s ještě sympatičtější cenovkou. Svým výkonem ani hardwarovou výbavou sice mnoho uživatelů neoslní, zato se jedná o zajímavý kousek pro méně náročné uživatele, kteří po smartphonu požadují, aby zvládal základní operace a především pak slušnou výdrž na jedno nabití.

Telefon za cenu 3599 Kč zaujme především baterií s kapacitou 4000 mAh, kvalitním zpracováním či pěkným 5″ HD IPS displejem. Potěší také uživatele využívající dvě telefonní čísla, jelikož disponuje také podporou Dual-SIM, bohužel zde ale musíte zapomenout na rychlá mobilní data – LTE konektivita totiž chybí.

the-lenovo-a5000-with-long-battery-life-appeared-in-russia-0-700x735

Specifikace

Lenovo A5000

Trocha exotiky: Cubot H1

Pokud pro změnu sháníte něco s velmi zajímavým poměrem cena/výkon a zároveň onou vysokou výdrží, může být náš další tip právě pro vás. Nesmíte se ale bát trochy exotiky, jde totiž o Cubot H1, což v našich končinách není zrovna zaběhnutý výrobce. Jedná se však o jednoho z výraznějších čínských výrobců, který má i solidní mezinárodní potenciál.

Cobot H1 si své zákazníky může získat například povedeným designem či slušnou hardwarovou výbavou, která zahrnuje například 5,5″ HD IPS displej, úsporný, ale přitom dostatečně výkonný chipset MediaTek MT6735P nebo 2 GB RAM. Řadu uživatelů zajisté potěší také přítomnost infračerveného ovládání. Solidní výdrž zde obstarává baterie s kapacitou 5 200 mAh.

Original-Cubot-H1-5-5-HD-MTK6735-Quad-Core-2GB-16GB-5200mAh-Android-5-1-4G

Specifikace

Cubot H1

Rychlík s velkou baterií: Lenovo Vibe P1m

Další tip na telefon s dlouhou výdrží představuje novinka na našem trhu, Lenovo Vibe P1m. Tento telefon se zajímavou výbavou a velkou baterií své kvality dokázal například také v naší nedávné recenzi.

O přízeň zákazníků se Lenovo Vibe P1m popere například díky chipsetu MediaTek MT6735P nebo 2 GB RAM. Vedle toho telefon disponuje také výborným displejem, na který je radost se dívat. Obdarovaný zajisté vezme zavděk také povedenému designu nebo konstrukci s vrstvou odpuzující vodu.

Lenovo-Vibe-P1m-4

Specifikace

Lenovo-Vibe-P1m-specifikace-729x209

 Kovový elegán: Lenovo Vibe P1

Společnost Lenovo má ve své nabídce slušnou zásobu telefonů s dlouhou výdrží, což ostatně dokazuje i tento výběr. Nezaujalo vás ani Lenovo A5000 ani Vibe P1m a raději byste něco lépe vybaveného a v elegantnějším balení? Pak by vás mohl zaujmout třetí tip z této stáje a to Lenovo Vibe P1.

Tento telefon dokáže na první pohled zaujmout především kovovým zpracováním a použitím čtečky otisků prstů. Zajímavý je však i pohled „pod kapotu“ tohoto elegána. Nalezneme zde totiž baterii s kapacitou 5000 mAh, ta už by měla zajistit solidní výdrž na jedno nabití. Ta pak pohání 5,5″ FullHD displej a 64bit chipset Qualcomm Snapdragon 615, kterému sekundují 2 GB operační paměti.Lenovo-Vibe-S1-2

Specifikace

Lenovo Vibe P1

Pro něho i pro ni: Sony Xperia Z3 / Xperia Z3 Compact

Další položkou na našem seznamu je hned dvojice telefonů. Sony Xperia Z3 a Z3 Compact jsou sourozenci, kteří reprezentují bývalé vlajkové lodě této japonské společnosti. Sony je přitom dobře známé vynikající optimalizací spotřeby a povedeným úsporným režimem Stamina. Obě tyto Xperie tak nabídnou lepší výdrž než konkurence s podobnou výbavou a kapacitou baterie

Ačkoli se Xperia Z3 již dočkala hned dvojice nástupců v podobě telefonů Xperia Z3+ a Z5, z hlediska hardwarové výbavy se rozhodně stále nemá za co stydět. Nabídne tak například výkonný chipset Qualcomm Snapdragon 801, 3 GB RAM nebo 5,2″ IPS displej s FullHD rozlišením.

3

Specifikace

Sony xperia Z3

Pokud by však obdarovaná osoba, například vaše lepší polovička, preferovala raději menší telefon, přímo se nabízí menší varianta Xperia Z3 Compact. Ta nabídne prakticky identický hardware s výjimkou operační paměti s kapacitou „pouze“ 2 GB a především pak 4,6″ HD IPS displej. O něco se sice smrskla i kapacita baterie, ale díky úspornějšímu displeji nabídne také Xperia Z3 Compact nadprůměrnou výdrž na jedno nabití. Zejména ženy pak ocení řadu barevných provedení včetně červené, bílé a tyrkysové.

xperia-z3-compact-green-1240x840-a78b2c78e599f712ba7633e9db9ae326

Specifikace

Sony Xperia Z3 compact

 Opravdový obr: Huawei Mate 7

Náš dnešní výběr uzavřeme telefonem, kterým se zavděčíte všem uživatelům prahnoucím po telefonu s velkou úhlopříčkou. Společnost Huawei již sice představila nástupce tohoto obra v podobě phabletu Mate 8, ten to však má na náš trh ještě daleko. Navíc, podobně jako výše zmíněné Xperie od Sony, také Huawei Mate 7 je bývalá vlajková loď, která se svou výbavou může stále měřit s naprostou většinou současné konkurence.

Mezi hlavní rozpoznávací rysy telefonu Huawei Mate 7 patří především špičkový 6″ FullHD IPS displej a kovová konstrukce se čtečkou otisků prstů na zádech. Dále pak tento krasavec nabídne například starší, ale stále velmi výkonný chipset HiSillicon Kirin 925 podpořený 2 GB RAM. Solidní výdrž v tomto případě obstarává baterie s  kapacitou 4 100 mAh. Mnohé uživatele také potěší, že telefon existuje také ve zlaté variantě s dvojicí slotů pro SIM kartu a 3GB porcí operační paměti (zde ale budete ošizeni o důležité LTE frekvence).

Huawei mate 7 výdrž na baterii

Specifikace

Huawei Mate 7

Vánoční rádce

Chybí vám zde nějaký povedený telefon, který nabídne také solidní výdrž na jedno nabití? Podělte se v komentářích.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (30)