TOPlist

VAIO Phone: první telefon značky VAIO jako rebrandovaný Panasonic

vaio phone titul

VAIO je někdejší divize osobních počítačů japonské společnosti Sony. Ta se této divize rozhodla, z důvodu její dlouhodobé ztrátovosti, zbavit. VAIO nyní vystupuje jako samostatná společnost, nadále pokračující v produkci počítačů. V posledních týdnech se však hodně spekulovalo také o chytrých telefonech, nesoucí známé logo VAIO. Tyto spekulace se nyní potvrzují představením smartphonu, nazvaného jednoduše „VAIO Phone“. Pokud byste však očekávali, že se VAIO pokusí prorazit skvělou výbavou či vynikající cenou, budete pravděpodobně zklamaní.

VAIO Phone

VAIO Phone nabídne 5″ IPS HD (1280 x 720 px) displej. Výkon mu dodá 64bitový Snapdragon 410 se čtyřmi jádry Cortex-A53 taktovanými na frekvenci 1,2 GHz, o grafický výkon se zde stará Adreno 306. Ve výbavě nechybí ani 2GB porce operační paměti RAM a 16GB interní úložiště s možností rozšíření o paměťové karty microSD. Přítomna je také LTE konektivita. Telefon podporuje frekvence 700 / 900 / 1800 / 2600 MHz. Hlavní fotoaparát má rozlišení 13 MPx a přední kamerka disponuje 5 MPx. Pro napájení VAIO Phonu je použita baterie o kapacitě 2500 mAh. V telefonu má být již z výroby předinstalovaný Android 5.0.

Připadá vám telefon po stránce vzhledu i parametrů povědomý? To bude nejspíše způsobeno tím, že se nejedná o výsledek vlastního vývoje společnosti VAIO, nýbrž dalšího japonského výrobce elektroniky – Panasonicu. VAIO Phone je totiž ve skutečnosti Panasonic Eluga U2, o kterém jsme vás informovali již dříve. Změny zde zahrnují pouze jinou barevnou kombinaci a logo VAIO na těle přístroje. Dostupnost VAIO Phone je zatím neznámá, lze však předpokládat, že se omezí pouze na Japonsko. Cena byla stanovena na 51 000 yenů, což představuje téměř 11 000 Kč. Tato částka je z našeho pohledu přemrštěná nejen vzhledem k výbavě, ale také k faktu, že původní Eluga U2 lze na vybraných trzích sehnat za cenu okolo 6000 Kč.

Zdroj: Engadget.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)