Nový USB konektor umožní přenášet video a zvuk

USB31

O chystaném konektoru USB Type-C jsme vás již několikrát informovali. Největší změnou je samotná konstrukce, která nyní umožní zasunout kabel libovolnou stranou do zařízení. Nový standard samozřejmě přináší také zvýšení rychlosti přesunu dat a poradí si také s přenosem většího množství energie pro rychlejší nabíjení zařízení. Organizace VESA, která za tvorbou nového konektoru stojí, nyní uvedla další šikovnou vlastnost – přenos videa a zvuku. Tato technologie se u nového konektoru USB nazývá DisplayPort „Alt Mode“ a zvládne i video v rozlišení 4K. Díky speciální redukci půjde navíc telefon propojit se standardy DisplayPort, HDMI, DVI a VGA.

usb

Nový USB konektor umožní přenášet video a zvuk

Nevýhodou nového konektoru je nekompatibilita se starším standardem, takže přechod rozhodně nebude snadný a bez redukcí se v počátcích nejspíše neobejdeme. Zařízení s novým typem USB konektoru by se měla objevit začátkem následujícího roku. Jsme sami zvědaví, jak výrobci přechod na modernější USB konektor zvládnou.

zdroj: engadget.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)