Unikla první tisková fotografie Sony Xperia Z

Xperia-Z_ico

S blížícím se veletrhem spotřební elektroniky CES se objevují také první úniky z oficiálních tiskových materiálů, připravených k této příležitosti. Poměrně renomovaný a respektovaný zdroj @evleaks zveřejnil dnes v noci na serveru UnwiredView.com snímek nadcházející a velmi očekávané vlajkové lodi Sony Xperia Z.

Telefon, označovaný původně jako Sony Yuga, se připojí do řady pětipalcových zařízení s Full HD displejem po bok HTC Droid DNA a Huawei Ascend D2 (později patrně do této kategorie vstoupí i Samsung Galaxy S IV).

Fotografie Sony Xperia Z unikla z tiskových materiálů Fotografie Sony Xperia Z unikla z tiskových materiálů

Sony připravuje dva modely, zpočátku známé pod kódovými jmény Yuga a Odin. Zařízení jsou si údajně velmi podobná jak vzhledem, tak i po technické stránce. Před několika dny unikla informace, že oficiální název Sony Yuga bude Sony Xperia Z, zatímco Sony Odin bude pojmenován jako Xperia X. Spekuluje se, že Xperia X by mohla mít proti Xperii Z dva sloty na SIM karty.

Oba smartphony budou mít přední i zadní stranu z odolného tvrzeného skla, pětipalcový Full HD displej s technologií Sony BRAVIA Engine, čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro s taktovací frekvencí 1,5 GHz, grafiku Adreno 320, 2 GB operační paměti a 32 GB interního úložiště. Obě zařízení dostanou do vínku operační systém Android 4.1 Jelly Bean.

Tisková konference Sony je plánována na pondělí 7. ledna večer, ale je velmi pravděpodobné, že se v nejbližších dnech dočkáme úniku dalších detailů a možná i obrázků.

Zdroje: UnwiredView.com a Twitter kanál @evleaks.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)