TOPlist

Příští rok uvidíme ultra rychlé nabíjení. Trvat by mělo 5 minut

Rychlé nabíjení

Nové rychlé nabíjení by se mělo na trhu objevit již příští rok. S novými bateriemi a nabíječkami by se telefony mohly nabíjet pouhých pět minut. Taková slova řekl CEO společnosti StoreDot serveru BBC.

Rychlé nabíjení má jít do výroby již příští rok

Technologie se nazývá FlashBattery a pomocí ní by se měly dát nabíjet telefony za pět minut. Společnost tvrdí, že podobnou technologii mají připravenou i pro elektrická auta. Jedná se o velmi odvážná tvrzení a skeptici tvrdí, že taková technologie ještě nemůže přijít na trh za jeden rok.

Teoreticky to možné samozřejmě je, ale hlavní zábrana je v bezpečnosti. Rizika s takto rychlým nabíjením jsou velké, naznačil analytik společnosti CCS Insight. Takové baterie můžou mnohem častěji explodovat, vzplanout nebo můžou mít mnohem menší životnost.

https://www.youtube.com/watch?v=KdiJ-2lTsgI

Rychlost nabíjení se každý rok vylepšuje, nicméně ani zdaleka se ještě nedá počítat doba nabití v řádu minut. Když se ale vrátíme k technologii společnosti StoreDot. Poprvé se ukázala v roce 2015 na veletrhu CES, kdy představila právě toto rychlé nabíjení. To by mělo být dosaženo díky „netradiční“ reakci a rychlému přenosu iontů z anody na katodu.

Technologie byla již údajně testována u dvou asijských výrobců baterií a masová výroba by mohla přijít v příštím roce. My jen doufáme, že se baterie netestovala ve společnosti, která měla na starosti baterie do Galaxy Note 7. :)

Jste rovněž k této technologii skeptičtí, nebo si myslíte, že bychom se mohli příští rok dočkat?

Zdroj: bbc.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (23)